Jeg læser Naturressourcer på Københavns Universitet, og under min uddannelse er det gået op for mig, at der er noget galt med debatten vedrørende økologiske fødevare.
Det er et faktum, at produktion af kød forurener både miljøet og klimaet. MEN det viser sig, i følge en artikel af Randi Dalgaard m.fl. (http://lcafood.dk/djfhus82ny.pdf skema side 28), at økologisk produceret svinekød øger den globale opvarmning ca. 15 % mere end konventionelt produceret svinekød.
Der skal dog lægges vægt på at det er pr. kg kød og ikke pr. hektar. Alligevel synes jeg, at dette er grund nok til at bringe ulemperne vedrørende økologisk kødproduktion på bane.
Ja, det er godt for miljø. Ja, det er godt for dyrevelfærden. Men nej, økologisk kødproduktion er ikke godt for klimaet.
Min konklusion er, at den bedste udvej er, at hæve prisen på kød og dermed sænke efterspørgslen. Altså vil der produceres mindre kød, både konventionelt og økologisk.
Hvad er jeres tanker vedrørende dette?