Kbh storkreds nyhedsbrev oktober 2023

Kære alternativister i Storkreds København

Alternativet skaber kun den forandring, vi selv laver. Og vi er her for at lave forandringer på alle planer fra det helt nære til den store globale dagsorden. Men her i oktober griber vi til det helt nære og praktiske.

Så på kulturnatten d. 13 oktober, arrangerer vi tøjbytte hos Alternativet på Christiansborg. Kig forbi, med eller uden dit aflagte tøj. Men hvis du allerede nu har noget du vil af med, så henvend dig til Katrine Skov-Hansen på mail Katrine@alternativetsunge.dk

Vi søger frivillige til Hit med dit bras!

Tøjbytte er dog kun begyndelsen. Alternativet i København rykker og tager et helt nyt initiativ. Løbende nye indsamlinger af genbrugsting i samarbejde med alle de velgørende organisationer vi overhovedet kan komme i kontakt med. Et projekt vi kalder; Hit med dit bras

Men vi har brug for nogle frivillige til at køre Hit med dit bras i mål. Det bliver sjovt, for I skal drive et projekt med kontakt til en masse engagerede mennesker der arbejder for en bæredygtig fremtid.For at høre mere skal I igen kontakte Katrine Skov-Hansen på mail: Katrine@alternativetsunge.dk

Er du i stedet sulten på det direkte politiske så kom til oktober udgaven af

BAG RÅDHUSET d 10 oktober kl 19.30 til 21.00

Bag Rådhuset er for alle. Også dem som bare er nysgerrige. Den første halve time deler vi på kryds og tværs af alle aktive, hvad vi har gang i. Derefter går vi i grupper med forskellige emner. Her kan du snuse til arbejdet i de forskellige grupper, udveksle med andre grupper eller sammen med din gruppe blive konkrete med jeres planer og arbejde.

Hvis boligpolitikken i København har din interesse, vil det også være aftenen hvor du kunne høre mere. Det er et politikområde vi snart vil udvikle meget på. Se også i nedenunder nyhedsbrevet fra rådhuset.

Alle politikområder kan dog bringes i spil hvis man også selv byder ind. Møderækken om politisk udvikling fortsætter d. 31 oktober. Alle kan være med på med til halvanden time hvor vi denne gang fokuserer mest på socialpolitikken.
Ovenikøbet hvis I kommer ud af Rådhuset lidt tidligt, når I frem til næste arrangement.

For politik og hygge samme aften er vores sidste tilbud i oktober måned. Sascha Faxe holder Politisk Tænkeboks fra kl 19 d. 31 oktober. Kom til fællesspisning i Liflandsgade 2 fra kl 18. Så er vi bænket i fællesskab til onlinemødet med Sascha.

BR gruppen skriver

FRA RÅDHUSET

Der har været budgetforhandlinger, vi har ændret standpunkt om udeserveringer og vi begynder udvikling af en samlet boligpolitik for Alternativet København.

Budget 24

Vi gik til budgetforhandlinger med vores udspil Børn før Biler, overvågning og oprydning af udslip af tungmetaller i havnen, klimatiltag og en række ønsker om den sociale bæredygtighed. Vi blev bedt om at gå, før selve forhandlingerne overhovedet begyndte. Lynetteholmspartierne endte med et budget med ingen tungmetal overvågning og forsvindende få CO2-reduktioner. Kun nogle og halvfjerds tons.

Derfor er vi gået sammen med Enhedslisten om et alternativt budgetforslag, hvor vi får langt større CO2-reduktioner og begynder en overvågning af tungmetal-niveauerne i havnen.

Udeservering

Det handler ikke om kl. 22 eller kl. 24, mener vi efter vi har brugt høringsperioden på at tale med borgere, interessenter og embedsværk. Vi har spurgt, lyttet og læst høringssvar. Det handler om den rette åbningstid til det rette sted. Derfor kan vi ikke længere støtte SF og Socialdemokratiets forslag om lukning af udeservering kl.22 på hverdage.

Vi foreslår en løsning med fleksible lukketider, der tilpasses de lokale vilkår. Den fleksible, lokale vurdering kan både betyde, at der i områder, hvor vilkårene tillader det, også holdes åbent til efter midnat, eller at i særligt støjplagede gader begrænses åbningstiden. Det handler ikke om kl.22 eller kl.24, men om den rette åbningstid til det rette sted.

Boligpolitik

Et af de vigtigste emner i København er boliger. Vi mangler en sammenhængende politik på området. Derfor iværksætter vi nu udviklingen af et samlet pakke-udspil, som vi håber kan være klart før sommerferien næste år. Har du mod, tid og lyst til at være med i det vigtige arbejde, så har vi brug for dig.

Mange grønne hilsner fra bestyrelsen

2 Synes om

Tusind tak for al den alternative skønne energi og handlingsvilje, som I skriver om! Gedige :hugs:nt læsestof
Kærlig hilsen
Gunhild

KL. 20. 32 Liberal Alliance - ligger ned i Folketingssalen i form af formanden…

Kl. 21,01

Hold da helt op …, nu er Monika Robin også med i den ned smeltning…