Josephines Nyhedsbrev - Nyt fra Politisk Leder

Kære medlem af Alternativet

Så kom sommeren endelig efter et langt og turbulent forår herinde på Christiansborg. Og det har været et særligt svært forår for os i Alternativet. Jeg bliver stadig rigtig ked af det, når jeg tænker på de politikere, der har forladt os.

Jeg kan også godt forstå, hvis nogle af jer undrer jer over, hvorfor jeg ikke har fortalt min side af alle beskyldningerne. Det gør jeg ikke, fordi jeg ikke vil puste til ilden og skabe mere konflikt. Det vil pressen bare elske. Men I skal vide, at det smerter mig. For jeg har bestemt lyst til at fortælle min historie. Men vi skal lægge konflikterne bag os. For vi kan og skal genbygge vores parti, rejse os og vise vælgerne, at Alternativet er kommet for at blive.

Derfor vil jeg gerne sige tak for den kæmpe arbejdsindsats, som Torsten Gejl har præsteret dette forår. Som eneste folketingsmedlem har han knoklet for at sætte dagsordenen fra talerstolen. Du gør det bare rigtig godt, Torsten. Kæmpe tak. Samme tak skal lyde til alle jer folkevalgte ude i regioner og byråd. Jeg ved, det har været en hård tid for jer. Det har været utrygt, og I har siddet meget alene. Det er vi heldigvis ved at lave om på, og jeg glæder mig til at præsentere en ny struktur for alle vores folkevalgte efter sommerferien. I skal have mere støtte i hverdagen, og vi skal dele jeres erfaringer og store arbejde i hele partiet. Det bliver rigtig godt.

Og så vil jeg gerne sige en stor tak til Hovedbestyrelsen og Politisk Forum for et meget stort arbejde i at samle Alternativet til én politisk organisation og til alle jer frivillige, der får Alternativet til at hænge sammen ude i kredsene. I er utrættelige og inspirerende, og det har været en stor fornøjelse at møde flere af jer her i løbet af foråret fysisk og online. Det glæder jeg mig til at gøre igen til landsmødet og ude i kredsene til efteråret. Husk vi stadig har ledige frivilligjobs, så tjek endelig vores job- og opgavebørs her. Stor tak skal også lyde til Sascha Faxe for hendes store arbejde med at skabe hele fundamentet for de mange frivilligjobs.

Vi får særligt brug for jeres kræfter til regions -og kommunalvalget 2021. Mit mål er at få genvalgt lige så mange kandidater som ved seneste valg. Og jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. Vi har så meget vigtig politik, som kan forbedre livet i vores kommuner og regioner. Derfor skal vi støtte vores lokale politikere med alt, hvad vi har af idéer og gå på mod, så vi får mobiliseret en brand god kampagne. Allerede 12. august holder storkredsbestyrelserne online møde om blandt andet KVRV21, med hovedbestyrelsen, sekretariatet og mig. Og 25. - 26. august kl. 19 - 21 inviteres alle storkreds- og lokalforenings- bestyrelser til online møder med KVRV21-styregruppen om valget. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen til en af dagene. Mød stærkt op kære alternativister, så vi får sparket den kampagne godt i gang. Det er nu eller aldrig.

Derfor udvider vi også sekretariatet med et kommunikations- og kampagne team efter sommerferien. Vi har ansat en erfaren presse -og kommunikationschef samt tre stærke politiske kommunikations -og kampagnemedarbejdere. Det er et super godt hold, der skal sætte gang i Alternativets kampagner, så vælgerne ikke er i tvivl om, at vi er det mest progressive klimaparti med de stærkeste frihedsværdier. Teamet vil arbejde målrettet frem mod KVRV21 sammen med jer.

I foråret ansatte vi Bine Siefert som midlertidig sekretariatschef på Christiansborg. Hun har gjort det så godt, at vi har forlænget ansættelsen frem til næste sommer. Selv om det har været en hård tid, har vi det rigtig hyggeligt på sekretariatet. Det har været meget vigtigt for mig, at vi fik ryddet op i konflikterne, så det er rart at arbejde for Alternativet. Bine har håndteret denne opgave med professionalisme og empati. Nu er stemningen god, og vi knokler for at rejse Alternativet.

For det er mit mål, at vi skal op over den spærregrænse igen. Der er brug for Alternativet til at sætte dagsordenen på Christiansborg. Det er os, der tør sige de upopulære sandheder. Vi har fået klimadebatten helt frem fra bagerste række, så Folketinget nu har vedtaget en 70% reduktion af drivhusgasser. Som lov. Vi skal også have frihedsdebatten frem. Det er tid til kontanthjælp uden modkrav. Det er tid til 30 timers arbejdsuge. Det er tid til at frisætte kommunerne. Og vi skal skabe de bedste vilkår for iværksætterne. Vi har så meget vigtig politik, som Danmark har brug for.

Så hvad siger I til, at vi giver den en skalle, og hiver de meningsmålinger op på 2% inden nytår? Er I med? Jeg vil i hvert fald knokle for Alternativet og vores politik som politisk leder af vores Alternativ. Vi skal gribe muligheden nu.

Rigtig god sommer
Josephine

14 Synes om

Tak, Josephine. Gode ord, som vi kan bruge som grobund til det videre arbejde. Din begejstring smitter og virker samlende på partiet og bevægelsen. Selvfølgelig skal vi gi’ den en ordentlig skalle. Vi skal insistere på at snakke politik nu, og droppe alle de dårlige takter, der har præget det sidste halve år.
Tak igen, også til Torsten. I har et stort bagland lige bag jer :green_heart:

7 Synes om

Tak Josephine for at sprede lidt gejst i mit sind - Det er meget tiltrængt.

7 Synes om

Tak Josephine. Jeg synes, at du er sej og gør det rigtig godt. Det har været en svær periode på mange måder. Jeg forbliver i hvert fald i Alternativet. Jeg ville gerne overvære mødet 25. og 26.august, men da er jeg desværre på højskole i Sønderjylland. Fortsat god sommer. Håber det bedste. Mange hilsner fra Ulla Carstensen

2 Synes om

Godt at vi har Torsten Gejl. Han gør et godt og fantastisk arbejde i Folketinget. Tak for det.
Mvh Ulla Carstensen

2 Synes om

Vi er dem, der altid lægger alt bag os uden at lære af det.

4 Synes om

Tusinde, tusinde TAK til dig og Torsten for jeres ihærdighed i en svær tid for Alternativet og ja, vi har en berettigelse i det politiske system - har sågar hørt politikere fra Venstre udtrykke tristhed over, at det måske kunne være forbi med Alternativet - FOR vi er anderledes og tilfører den politiske debat en twist som ikke er set før … hvilket OGSÅ er vor varemærke ud over alt det andet vi står for politisk!! JA, lad os gi´den en skalle og vise befolkningen, at ALTERNATIVET har store og reelle planer for Danmarks nye grønne fremtid … vi skal vise den visionære vejen frem - andre gør det blot ud fra griskhed/ økonomiske årsager! TAK

4 Synes om

Skøn læsning. Godt der bliver sat skub i tingene.

4 Synes om

Dejligt nyhedsbrev :green_heart:

Vi skal nok nå over spærregrænsen, der er SÅ mange gode folk i Alternativet og vores politik er SÅ stærk :green_heart:

Vi gør det sammen, og hold så noget ferie!

Kram herfra

3 Synes om

Kære Josephine!
Tak for din gejst og ihærdighed. Jeg er med hele vejen. Og stor tak til Torsten. Men, få nu sejlet - og fisket.
:green_heart: Christa.

3 Synes om

Kære Josephine.
Dejligt at høre om det gode samarbejde-klima. Håber, at den orientering når ud i medierne.
Håber også, at vi finder noget politisk, hvor vi kan markere os - op over spærregrænsen :face_with_raised_eyebrow:

4 Synes om

Jeg føler selv at jeg har masser af frihed. Hvad skal vi med mere frihed? Hvad skal vi konkret bruge den til?

Jeg tror ikke at vi får genskabt partiet ved at finde på nye mærkesager - og især ikke mærkesager, som mange af de andre partier også har. Derimod skal vi gå mere helhjertet ind for de mærkesager, vi har i forvejen. Der er god plads til forbedringer.

1 Synes om

Nu handler det jo ikke om dig.

Det handler ikke mindst om, at folkeskolen skal sættes fri. Kommunerne skal sættes fri. De arbejdsløse skal sættes fri.

Det er et væsentligt frihedsbegreb.

3 Synes om

Okay, det er mere frihed på nogle ganske bestemte områder. Men jeg mener at det giver nogle forkerte associationer at bruge ordet “frihed” i denne forbindelse. I virkeligheden er der jo tale om mindre centralisering, samt kontanthjælp uden modkrav.

1 Synes om

Tak Josefine, fordi du ikke bærer ved til bålet. Tak for det gode arbejde og dit engagement.
Folk spørger der ude, hvordan det går med Alternativet, som om vi er færdige. Jeg tænker, hvordan vi får vendt den om og formuleret, at vi har rejst os af asken, og at det vi skaber er et langt mere troværdigt parti baseret på værdier, der holder. Får formuleret, at vi er til at stole på. Det der gør mig mest ked af det er de afgåede og ekskluderede medlemmer, der stak kniven i ryggen på os andre ved brud på etik og almindelig moral, ved at sige et og gøre noget andet, ved manglende overensstemmelse mellem tanke og handling. Jeg har sådan brug for vi vinder troværdigheden tilbage fra begyndelsen, før alle de ækle sager dukkede op. :green_heart::heart::green_heart:

4 Synes om

Også god sommer til dig Josephine, Torsten og sekretariatet :green_heart: kh Nina

2 Synes om

Måske Alternativet kunne have behov for tre slagord.
Kristendommens Paulus havde: Tro - Håb - Kærlighed.
Socialismen havde: Frihed - Lighed - Broderskab.
Alternativet kunne måske bruge: Åbenhed - Medmenneskelighed - Respekt for naturen.
Det kunne signalere:

  • at vi er fordomsfri
  • at vi har omsorg for alle slags mennesker
  • at vi forstår vi menneskers sammenhæng med alt andet på denne klode.

Måske nogen kan opstille noget, der er bedre - og som har slagkraft? :face_with_raised_eyebrow:

2 Synes om

Der skal brede skuldre til at bære det svigt Uffe Elbæk med flere har udvist. Os der stemte på dem, har kunnet nøjes med at krumme tæer og skamme os i det skjulte. Den mulighed har Josefine og Torsten ikke haft.
Det har krævet vilje og råstyrke at komme på banen efter den utilstedelige opførsel som Uffe og hans følgesvende udviste. Men det har Josefine haft! -Mon ikke flere vil anerkende det og vende tilbage til partiet når chokket har fortaget sig.

3 Synes om

Jeg ser nu på Alternativets forside 6 slagord:
MOD
GENERØSITET
GENNEMSIGTIGHED
YDMYGHED
HUMOR
EMPATI
Som jeg ser det, er det for mange ord - med for lidt kant - uden klare mål.
Er jeg alene om dét?

Kære Arne!

Spot on - tak for et godt forslag! - Måske kunne det tredje slagord være naturrespektfed skrift****

Kærlig hilsen
Gunhild :sunflower:

1 Synes om