IT Projekt imod fake news

Jeg vil gerne forsøge at give mit lille bidrag til noget positivt i verden, og jeg vil gerne have din hjælp.
Vi må kunne gøre det lettere at skelne mellem fakta, fake news, holdninger, tro mm. på nettet, samt synliggøre hvordan argumenter mm. hænger sammen.

Da meget meningsdannelse og udveksling foregår på nettet, forekommer det mig som IT udvikler, at det mest nærliggende er udvikle en gratis service, der med farver og grafik mm. tydeliggøre alt dette, så det bliver let at vurderer kvalitet af alverdens udsagn og fakta.

Udfordringen er at lave en tjeneste der er super enkel at bruge, der kan integreres på mange måder i andre websites, og som hurtigt kan udbredes og gøres relevant i mange sammenhænge, hvor der diskuteres sagligt og tages beslutninger.

Jeg har allerede mange ideer, men ved af erfaring, at det bliver meget bedre, når man arbejder mange sammen om et fælles mål. Hvis dette inspireret dig, hører jeg meget gerne fra dig.

Simon

3 Likes

:green_heart:

Jeg følger med her og håber, at nogen byder ind.

Spændende!

Det har længe undret mig, at Facebook ikke kan udvikle en algoritme der sorterer falske nyheder fra. Tænker mest at det er økonomiske interesser. Altså økonomiske interesser i at have så mange brugere som muligt, uanset hvem de er.

Jeg skal med det samme tilføje, at jeg desværre ikke har så meget tid tilovers. Men jeg er gerne med på sidelinjen :slight_smile:

Tak Simon R - hvordan adskiller kunst sig fra It-tjenester - Det ved jeg sandelig ej, især når jeg betragter dine illustrationer! Men altså, hvis nogle andre/du ved det - ja så ser jeg gerne med - jeg føler dog, at du skal perforere mit forsvar, idet jeg har opgivet håbet om den sande objektivitet - Så subjektiviteten er for mig at se et væsentligt og smukt bidrag til denne verdens udvikling - således også dit subjektive bidrag, måske ligefremt fromme (“religiøst i positiv betydning”) bidrag…

Kærlig hilsen
:sunny: :sparkler:Gunhild

Ingen tvivl om, at den udflydende grænse mellem faktuel oplysning, meninger og løgn er en trussel mod demokrati og videnssamfund. Der er ikke noget nyt i, at strømmen af nyheder filtreres Det nye er, at så mange vælger at lade en algoritme frem for en redaktør vælge, hvad der er hvad. I en traditionel avis er der ledere for sig og fakta for sig. Og tillid fra læseren til at udvælgelsen sker lødigt og efter bedste evne. Hvordan forestiller du dig at en klassifikation skulle foregå? Jeg kan nemt lave den, men vil sikkert få svært ved at finde bare én, der er enig. Det sidste kunne være et sjovt eksperiment; klassifikation efter din inddeling af 3 dages overskrifter/artikler fra 2–3 danske dagblade.
Lad høre. Kh. Morten

Hej Morten
Det lyder rigtig godt!
Er det ok at jeg copy/paster dit indlæg og deler det med de andre interesserede?
De er IKKE medlemmer af Alternativet. Jeg ville gerne svarer, så alle kan læse med og komme med input (mail og enkelte på FB)

Kh Simon