Invitation til Landsmøde 2018: Samtale om "Det næste Danmark"

landsmoede2018_nbbillede

I år finder Landsmødet sted d. 5.-6. maj i Dok5000 i Odense.

Som sædvanlig er der lagt op til inspirerende politiske samtaler, godt selskab, fine netværksmuligheder og en skøn fest.

Meget vand er løbet igennem åen siden sidste års landsmøde. Det var i 2017, at vi satte Danmarksrekord i hvor flot en debut et nyt politisk parti kan præstere ved deres første byråd- og regionrådsvalg.

Frem til og på selve Landsmødet, skal vi igen manifestere hvor meget og hvad Alternativet vil med Danmark! Et bæredygtigt, retfærdigt og visionært Danmark, som vi alle kan være stolte af at give videre til vores børn og børnebørn. Uffe Elbæk glæder sig rigtig meget til at diskutere sit blik på ‘Det næste Danmark’ med jer alle.

Har du lyst til at præge Alternativet og mærke i krop og hoved, hvor stærkt vores politiske projekt er, så meld dig til!

Vi lover, at den smukke hal i Odense vil smitte med grøn glæde fra Thisted til Bornholm!

Al information omkring Landsmødet 2018 - herunder den formelle dagsorden - kan du finde på vores hjemmeside her.

Hvis du ikke kan komme, men gerne vil stemme, er der mulighed for at gøre dette via digital afstemning.

Hvis du er klar til at købe billet, så klik her med det samme.

Vi håber at se mange af jer til to gejstfyldte dage med fokus på Alternativets politik og organisation.

Vi glæder os til at se dig.
Alternativet

samtalerderbevaeger_nbbillede

Samtaler der bevæger

Frem mod grundlovsdag d. 5. juli sætter vi sammen fokus på samtaler, der bevæger og skaber bevægelse. Det kan være samtaler der bevæger dig, samtaler der bevæger dem du taler med eller samtaler der bevæger samfundet.

Midt i marts går vi i luften med en Samtaler Der Bevæger-hjemmeside, hvor alle – medlemmer af Alternativet og andre borgere - kan fortælle om de demokratiske samtaler vi har med hinanden i et fælles interaktivt barometer. På hjemmesiden er der også inspiration til demokratiske samtaler. Vi glæder os til sammen at få samtale-barometeret til at stige! Og glæder os over alle de gode samtaler, som vi håber opstår ude blandt jer.

allesfolkemoede2018_nbbillede

Alles Folkemøde

I år afholdes vores eget aktivistiske Alles Folkemøde for anden gang, fra 2. juni til og med 5. juni. Her er overskriften igen Samtaler der bevæger og rundt i landet afholder Alternativister et hav af spændende arrangementer, orienteret omkring samtalen. Vi opfordrer jer til at tænke samtalen ind i arrangementer, der kan engagere og begejstre os selv og andre, til Alles Folkemøde. Forhåbningen er, at samtale-barometret eksploderer inden grundlovsdag!

Så sæt kryds i kalenderen og hvis du har gode idéer til hvordan vi skaber samtaler og arrangementer om lokalpolitik, landbrug, klima, unge, kultur, beskæftigelsespolitik eller ja… demokrati, i dit lokalområde, eller har du lyst til at være ”Alles Folkemøde tovholder” i dit lokalområde, må du meget gerne kontakte: viktor.branner@alternativet.dk

image_4%20(1)

Skabelse af politik - en status på politikudviklingen

På Landsmødet 2017 blev det vedtaget at gennemføre en evaluering af politikudviklingsprocesserne i Alternativet. Evalueringen er færdig, og snart kommer en evalueringsrapport ud til jer alle. Evalueringen viser især et ønske om, at vi genopliver de aktiviteter, der ikke handler om at lave politik til konkret vedtagelse: den demokratiske samtale, aktivisme, skabelse af nye fællesskaber og formidling af vores politik.

På baggrund af evalueringen udarbejdes i foråret et nyt univers på AlleOs, der guider og inspirerer til endnu bedre processer for demokratiske og politiske aktiviteter i Alternativet. Hvis du har spørgsmål til at udvikle politik eller andre demokratiske aktiviteter, kan du altid tage fat i Majken Mac fra Landssekretariatet på majken.mac@alternativet.dk

Fra alle dele af partiet bliver der udviklet alternativ politik. For nyligt havde en arbejdsgruppe brug for jeres hjælp med at udvikle religionspolitik – den arbejder de fortsat videre på, og tak til alle jer, der gav jer tid til at afgive en stemme.

Der er fuld gang i en række Politiske Laboratorier om Alternativets EU-politik som forberedelse til Europaparlamentsvalget i sommeren 2019.

Du kan læse mere og se events i dit område her og på AlleOs.

En gruppe medlemmer arbejder på at skabe fællesskab omkring det socialpolitiske område. Det første arrangement bliver med Torsten Gejl, som åbner op for, hvordan medlemmers engagement kan bruges i hans politiske arbejde. Den første Sociale Salon afholdes torsdag d. 5. april 2018, om aftenen på Christiansborg. Eventet kan findes på AlleOs - kontakt Hanne Christensen (hanneqchristensen1@gmail.com), hvis du vil høre mere.


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk