Invitation til Ekstraordinært Landsmøde 2018 og deltagelse i European Springs politikudvikling

Kære medlem af Alternativet

Et Europæisk forår er på vej - ja det er faktisk allerede i gang. I maj 2019 er der valg til Europa-Parlamentet, og denne valgkamp bliver noget helt særligt. Det er første gang Alternativet stiller op, og det gør vi sammen med en lang række progressive, grønne bevægelser og partier fra hele Europa via den første paneuropæiske opstillingsliste nogensinde: European Spring (mere herom nederst i mailen).

I det følgende vil vi derfor meget gerne invitere jer alle til at være med på to måder: ved et ekstraordinært landsmøde og ved at tage del i politikudviklingen i European Spring.

INVITATION TIL EKSTRAORDINÆRT LANDSMØDE

De seneste måneder har Alternativet i hele landet afholdt opstillingsmøder for at vælge kandidater, der skal repræsentere Alternativet og dermed også European Spring i den kommende valgkamp. Den 8. september 2018 skal vi have opstillet kandidaterne i rækkefølge og valgt en spidskandidat. Derfor afholder vi ekstraordinært landsmøde.

Landsmødet finder sted lørdag den 8. september i Korsgadehallen på Nørrebro, København, klokken 16:15 til 19:30 - med mulighed for at deltage i Klimamarch forinden, og mulighed for at blive til ud på aftenen efter.

Dagsorden:

16.15 - 16.45 Ankomst og indskrivning

16.45 - 17.00 Velkomst og valg af dirigent

17.00 - 18.00 Præsentation af kandidater

18.00 - 18.15 Valg af rækkefølge på opstillingslisten til Europa-parlamentsvalget 2019

18.15 - 18.30 Pause

18.30 - 19.15 Optælling af stemmer og oplæg ved Yanis Varoufakis (DiEM25): European Spring

19.15 - 19.30 Præsentation af spidskandidat og afrunding

19.30 - 22.00 Hygge, bar og underholdning

Som sædvanlig vil der under Landsmødet være muligheder for inspirerende politiske samtaler, godt selskab, fine netværksmuligheder og masser af hygge.

For mere information omkring det ekstraordinære landsmøde se Alternativets hjemmeside eller AlleOs. Vi vil desuden løbende lægge nyt op på hjemmesiden i august efterhånden som landsmøde-materialet bliver færdiggjort.

Folkets Klimamarch

Eftersom det ekstraordinære landsmøde falder sammen med Global Action Day 2018, vil vi starte dagen med at gå på gaden som en del af Folkets Klimamarch i solidaritet med mennesker verden over, for at vise vores fortsatte opbakning til klimaaftalen fra Paris. Vi håber derfor, at så mange som muligt har lyst og mulighed for at gå med til klimamarch inden selve landsmødet. For mere information om Folkets Klimamarch klik her.

Lokal deltagelse og afstemning

Hvis du ikke har mulighed for at deltage, men gerne vil stemme, vil der blive mulighed herfor. I hver Storkreds organiseres møder med video-link til landsmødet hvor medlemmer sammen kan følge mødet og ligeledes afgive deres stemme. Vi vil udsende mere information om disse møder på et senere tidspunkt.

Køb billet

Billetsalget er startet og billetter kan købes for blot 50 kroner via Billetto.

Tilmeldingsfristen er onsdag d. 5. september.

har du spørgsmål vedrørende landsmødet, så må du endelig kontakte landssekretariatet på:
alternativet@alternativet.dk

Vi glæder os til at se jer til en fantastisk dag med fokus på Alternativets visioner for et europæisk forår.

Alternativet


DELTAG i EUROPEAN SPRING OG VÆR MED TIL AT SÅ FRØENE TIL ET EUROPÆISK FORÅR

I maj 2019 er der valg til Europa-Parlamentet, og som nævnt ovenfor bliver denne valgkamp noget helt særligt. Det er første gang Alternativet stiller op, og det gør vi sammen med en lang række progressive, grønne bevægelser og partier fra hele Europa via den første paneuropæiske opstillingsliste nogensinde: European Spring.

Det her er historisk. Aldrig før har politiske bevægelser og partier fra hele Europa gået til et Europa-Parlamentsvalg på et fælles konkret valggrundlag. I Alternativet tror vi på, at flere kan mere og ønsker derfor at skabe et EU, som er et grønt, solidarisk og demokratisk fyrtårn for verden. Vi må alle tage vores demokratiske autoritet til os og skubbe på for den forandring, som Europa og kloden har så kritisk brug for.

Paneuropæisk politikudvikling online. Udvikling af det politiske program for European Spring er i fuld gang og foregår fra alle hjørner og kanter af Europa lige nu. Målet er at præsentere et reelt alternativ for Europas fremtid, når Europas borgere til maj næste år skal i stemmeboksen. Reelle alternativer til nuværende problemstillinger som klimakrisen, den stigende økonomiske ulighed, og den politiske krise om vores håndtering af mennesker på flugt. Et alternativ til disintegration fra EU og til status quo.

Hvad skal det politiske program indeholde? Alle medlemmer af partierne i European Spring er inviteret til at deltage i udviklingen af det politiske program, og til at stemme om beslutninger i European Spring frem mod Europa-Parlamentsvalget. Som ethvert samarbejde består European Spring af politiske kompromisser. Derfor er det vigtigt, at alle vi i Alternativet engagerer os, for derved at sætte vores klare præg på European Springs politiske ramme.

Vær med. Det eneste du skal gøre for at deltage er, at tilmelde dig European Springs fælles digitale platform. Herinde kan du deltage i udviklingen af European Springs politik og sidde med, når beslutninger om European Springs fælles vej fremad skal tages.

Du deltager ved at registrere dig via følgende link: https://our.europeanspring.net/da/users/sign_up

Du kan også browse lidt rundt, før du tilmelder dig. Det gør du via linket her.

Du kan læse meget mere om vores deltagelse i European Spring og visionerne for det europæiske fællesskab i denne kronik af Uffe Elbæk. Har du spørgsmål til European Spring eller Europa-Parlamentsvalget i øvrigt, kontakt da Andreas Smith fra Landssekretariatet på andreas.smith@alternativet.dk .


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk