Dette er opstarten af og oplægget til den første digitale workshop om de digitale politiske laboratorier - velkommen til!
Første del af workshoppen forløber frem til 31. oktober 31. december, hvorefter vi tager stilling til, hvordan vi kommer videre. Der bliver sandsynligvis tale om mere detaljerede workshops - måske både digitale og analoge. Jeg vil som tovholder på denne workshop forsøge at holde emnet ret åbent til at begynde med og nok forsøge at stramme op lidt senere i forløbet.
Jeg vil inddrage forskellige digitale værktøj (fx Appgree og Facebook) i forløbet.
Struktur, format og rammer
Vi skal blandt andet se på, hvilken slags struktur en digital version kan tage og hvilke krav der stilles til eventuel facillitering. Nedenstående er et par ting, som vi kan overveje og diskutere.
-
Form
Der er ikke store krav til fysiske laboratorier lige nu - de kan tage form af uformelle politiske samtaler med ren idé- og holdsningsudveksling eller de kan tage en form, hvor det gerne skulle ende med politik til det politiske program.
Man kan også forestille sig mange formater online. Nogle kan være almindelige online debatter, mens andre kan tage en mere struktureret form.
Man kan også forestille sig, at nogle laboratorier starter online, fortsætter med fysiske workshops, og ryger tilbage online - eller omvendt.
- Hvilke former kan vi forestille os?
-
Tidsrammer
Det er umiddelbart en fordel, at vi online ikke er begrænset af en tidsramme i forhold til selve workshoppen. Men der kan stadig være eksterne tidsrammer og samtidig kan det også være en fordel at begrænse både det samlede forløb, men også eventuelle delforløb.
- Hvilke tidsrammer kan vi forestille os?
-
Tovholder(e)
Tovholdere er vigtige; også i den digitale verden. Det kan stille store krav til en online tovholder, fordi forløbet er længere og fordi det er meget synligt, hvis workshoppen ryger i en forkert retning.
- Hvilke krav kan / skal man stille til en tovholder?
-
Bordværter / moderatorer
Bordværter kan være en vigtig ingrediens for vellykkede workshops i den rigtige verden.
- Skal der også være bordværter digitalt og hvilke funktion skal de have?
-
Digitale krav
Lige nu har vi platformen her, Dialog, som vi vil forsøge at udbygge, så det bliver et fornuftigt værktøj til udvikling af politik.
- Hvilke krav har vi til platformen - hvilke mangler er der?
-
Andre værktøj
Hvilke andre digitale (og analoge) værktøj kan vi bringe i spil?
Et par digitale fordele
- Geografisk indifferent
- Ikke på samme måde begrænset af tid
- Nemmere og bredere inddragelse af parter og fageksperter
- Nogle gange nemmere at være modig
- Mulighed for større vidensdeling og dermed bedre informationsgrundlag
- Mulighed for mange flere laboratorier
- Nemmere at lave fortløbende laboratorier indenfor samme område
- ?
Lidt digitale ulemper
- Sværere at kommunikere uden mimik
- Sværere at være empatisk
- Kan ekskludere “digitalt udfordrede”
- ?
Hvordan tager vi det bedste fra vores erfaringer med de fysiske laboratorier og kombinerer dem med det bedste af de digitale muligheder?
Att: @madsringblom @slmeyer @Jon @JLoehmannS @Nilas_Bay_Foged @AnneFunchRohmann @Ole_Husgaard @Nis