Inspirationsdokument

Dette opslag er en wiki, hvilket betyder at mange kan redigere og ændre i indlægget. Hvis du har gode eksempler, så smid dem op her.

Dialog bygger på en platform, som er ekstremt god til fri samtale. Det er noget, der passer mange godt - men det er ikke sikkert, at det er det bedste til politikudvikling. Struktur kan ofte hjælpe på at lede et emne i en konstruktiv retning.

Dette dokument er ment som inspiration til, hvordan andre gør det lige nu eller hvordan man kunne gøre det.

 • The Economist
  The Economist Debates er et eksempel på en ekstremt struktureret debatform, der samtidig er inddragende på flere niveauer. Den kan være strukturet om et enkelt spørgsmål, som i eksemplet med Cloud Computing.
  Formen er krævende for både ordstyrer, eksperter og deltagere.

 • Long Now Foundation formatet(?)
  Dette format bygger på, at man ikke kan deltage i samtalen før man har bevist, at man har lyttet til argumenterne. Det er en øvelse, vi ofte laver på de fysiske møder, når vi lader deltagerne fremføre andre deltageres meninger. Inspiration fundet her. Der er et simpelt eksperiment på Reddit (Det jeg hører dig sige, er…)
  Ville passe rigtigt godt til Facebook!

 • Loomio
  Et forsøg på at overføre beslutningsformen fra Occupy-bevægelsen til elektronisk form.

 • TagDel

 • Wiki/Google docs
  Måske den simpleste måde at implementere et politisk laboratorium - lad deltagerne rette i et fælles dokument. Evt faciliteret, så der opereres med forskellige faser - brainstorm, konkretisering, for og imod etc. Faktisk er det jo nærmest det vi gør her …