Input til Alternativets aktivisthåndbog

Input til Alternativets aktivisthåndbog

Kære alle alternativist-aktivister,

Nu er KVRV21-valgkampen skudt i gang for mange af os, og især de sidste tre uger inden valget den 16. november kommer til at stå i aktivismens tegn. Derfor er det også betimeligt, at få genstartet en gammel idé o, om udvikling af Alternativets aktivisthåndbog. Formålet med en sådan bog vil være, at samle alle vores alternative og fede idéer til hvordan man kan bedrive politisk aktivisme, og dermed kan idéerne komme ud i alle afkroge af Alternativet og virke som god flere-ved-mere-inspiration.

På det nyligt overståede medlemsmøde i Fredericia afholdte jeg to workshops, hvor vi sammen brainstormede netop på aktivisme i Alternativet, og hvor konklusionerne var klar: a) vi skal hurtigst have samlet de bedste aktivist-idéer, så de kan komme i spil i valgkampen og b) der skal arbejdes videre med konceptet om en aktivisthåndbog efter valget, så den kan blive endnu mere relevant, når vi pludselig står over for det næste Folketingsvalg.

Så dette Dialog-opslag skal ses om andet skridt (først skridt tog vi på medlemsmødet) i rejsen mod en sådan håndbog, og I opfordres derfor alle til at dele jeres fedeste aktivist-aktivitet, som I enten selv har fundet på, eller bare har set ”in political action”.

Aktivisme skal her forstås som en aktivitet der har til formål at fremme, hindre, dirigere eller intervenere en politisk retning eller vision. På de to workshops på medlemsmødet nåede vi frem til følgende typer af begrebet aktivisme:

A: Parlamentarisk og lokalpolitisk aktivisme der skal forstås som enten valgkampsaktivisme eller aktivisme imellem to valg, og aktiviteterne kan enten foregå offline eller online.

B: Livspolitisk aktivisme der handler om aktiviteter/projekter der direkte og aktivt bidrage den bæredygtige omstilling af vores samfund.

Så kom glad med idéer direkte i tråden herunder, men beskrive gerne din aktivistiske idé/idéer i følgende format:

  • Titel
  • Type A eller B (se ovenfor)
  • Kort beskrivelse af aktiviteten
  • Hvad skal der bruges grej og ressourcer herunder antal personer
  • Fordele og ulemper

Vi lader tråden køre en uges tid, og så vil vi fra sekretariatets side sammenstille idéerne i en aktivisme-idé-bank, som I kandidater og kandidat-team-medlemmer så kan lade jer inspirere af.

Med håbet om en fed valgkamp til alle og om en opblomstring af alternative aktivistiske indslag rundt om i landets gader og stræder – grønne aktivist-hilser Mark Desholm, sekretariatsleder for Alternativet