Indkaldelse til Alternativets Landsmøde 2022, 7.-8. maj

Picture 1

Kære medlem af Alternativet

Dette forår byder på en spændende tid for Alternativet, der siden sommerferien har ligget lunt svinget med en stødt stigende trend i meningsmålingerne. Vi har fået stabiliseret vores organisation, og har nu kikkerten stift rettet mod folkeafstemningen om forsvarsforbeholdet den 1. juni og folketingsvalget – så hele Alternativet er på en ene eller anden måde i grøn valgkampsstemning. Det bliver vidunderligt at se hinanden igen til vores første fysiske landsmøde i tre år - dagen bliver fantastisk og grøn!

På landsmødet er du med til at bestemme hvem, der strategisk skal lede Alternativet frem mod 2023 og folketingsvalget, når vi vælger/genvælger politisk leder og medlemmer til Hovedbestyrelsen. Lørdagen står i politikkens tegn og søndagen på afstemninger og debatter.

Hvornår: den 7-8. maj 2022. Lørdag kl. 09.00-01.00 og søndag kl. 09.00-17.00.

Hvor: Odense Congress Center i Odense, Ørbækvej 350, 5220 Odense

Hvordan: Køb din billet her - senest d. 6. april . Vi kan maksimalt være 250 alternativister fysisk til stede – så det er efter først til mølle-princippet - men alle kan være med og stemme via livestream.

Overnatning: Du skal selv stå for at fremskaffe eventuel overnatning, men der findes et utal af muligheder Odense. Læs mere her.

Information om vores ordinære Landsmøde 2022

Følgende information omkring Landsmødet 2022 kan du finde på AlleOs:

  • Opstilling til poster i Alternativet (se nedenfor i indkaldelsen her)
  • Fremsætte forslag
  • Fremsætte vedtægtsændringsforslag
  • Køb af billetter og priser (for fysisk deltagelse)
  • Digital afstemning
  • Programmet for dagen (kommer senere)

Digital afstemning

Vi skal alle stemme digitalt under de to dage – både dem der er fysisk til stede i Odense og dem der følger landsmødet på livestream. Læs mere om og tilmeld digital afstemning her.

Frist for indsendelse

Lørdag d. 9. april 2022 er der deadline for indsendelse af kandidaturer til følgende poster: politisk leder/lederpar (Franciska Rosenkilde genopstiller), forperson for Hovedbestyrelsen (Trine Aslaug Hansen genopstiller), spidskandidat til Europaparlamentsvalget, og desuden medlemmer til Hovedbestyrelsen (6 pers.), Politisk Forum (POFO; 9 pers.), Dialogrådet (3 pers.) og Vedtægtsudvalget (3-5 pers.). Se mere om opstilling her.

Honorar til politisk leder/lederpar

I forhold til honorar til vores politiske leder/lederpar så har Hovedbestyrelsen jf. vedtægterne besluttet på deres HB-møde den 8. marts 2022, at der afsættes 30.000 kr./måned i honorar fra Alternativets landsforening til politisk leder (til deling for et eventuelt valgt lederpar) frem til næste ordinære landsmøde i 2022. Det skal nævnes, at der pt. yderligere udbetales et honorar på 25.000 kr./måned til politisk leder (til deling for et eventuelt valgt lederpar) fra Christiansborgforeningen.

Forslag

Vedtægtsændringsforslag og almindelige forslag, der ønskes behandlet på Landsmødet, skal ligeledes være fremsendt til sekretariatet senest lørdag den 9. april 2022. Find mere information og skabeloner her.

Programmet

Programmet opdateres løbende her, men du kan allerede nu glæde dig til inspirerende taler fra Franciska Rosenkilde og Torsten Gejl. Det er vigtigt, at du løbende holder øje på AlleOs, hvis du er interesseret i at deltage, da vi vil lægge mere information ud, jo tættere vi kommer på Landsmødet. Vi holder dig løbende orienteret på mail og alt materiale ligger senest klar to uger før landsmødet den 23. April 2022 .

Husk nu at du BÅDE skal købe en billet her og tilmelde dig til digital afstemning her, hvis du ønsker at deltage fysisk til landsmødet. Følger du Landsmødet via livestream, så kan du nøjes med at tilmelde dig til digital afstemning her.

Vi glæder os til at se dig.
Kærlig hilsen Alternativet

gejst