II Januar nyhedsbrev, lokalforeningen Alternativet for Vejle & Opland

nyhedsbrev

(Alternativet Vejle & Opland) #1


Kære alle,

Først en lille rant om skolevalget og så til det store program for den kommende tid.

Så er der ved at være gang i gryderne og folketingets politikere spiller op til valg. Vor statsminister har endda sparket et skolevalg i gang til på torsdag den 31. og blæser i den store trompet for denne fantastiske mulighed for krydssætning. Det meste af denne uges undervisning er aflyst til fordel for politiske debatter i folkeskolerne med deltagelse af folketingets politikere -emner som højere straffe for vold og priserne på smøger er på dagsordenen ifølge P1 radioavisen denne morgen.
Personligt bliver jeg dog en smule træt når jeg hører om alle de basuner der er trukket af stalden for at blæse varm luft i en ballon - for hvor er nærdemokratiet? Efter at de centralt ansatte skoleledere forrige år fik ret til at smide unger ud helt uden om forældrebestyrelsen, er dette organ mere eller mindre reduceret til nikkedukker, der højst kan pippe lidt om værdier, hvis lederen giver dem lov. Elevrådene diskuterer ikke kvaliteten af undervisningsmaterialet eller de godt 3500 ministerielt fastsatte læringsmål, men er reelt reduceret til et organ der forsøger at sætte chokolademælk på menuen i madudsalget. På gymnasierne er lærerrådene afskaffet og på universiteterne er de akademiske råd en saga blot.
Hvor er nærdemokratiet i uddannelsessystemet kan man spørge, hvor er indflydelsen på den daglige drift af de institutioner vi alle skal gå i - eller skal alle? 20% af en årgang vælger fri- og privatskolerne, skoler der ikke er underlagt de af ministeriet tvungne trivsels undersøgelser, hvor elever tvinges til at udlevere de inderste tanker påklistret et personnummer så man kan søge dem og deres udvikling i den ministerielle database når den tid bliver moden.
Ja, hvor er nærdemokratiet spørger jeg - jo mindre demokrati i skolerne og vore nære institutioner jo mere skal vi undervise i det og jo flere timer skal ødes væk på ikke fagligt stof; så tro da pokker heldagsskolen er en nødvendighed.

Tak fordi du læste med så langt, for nu skal vi til månedens program, der indeholder stort som småt - og husk vi holder generalforsamling den 9 marts.

Du er også velkommen til at kommentere, diskutere, belønne og være enig/uenig med dette nyhedsbrev på dialog.alternativet.dk eller på mandagsmøderne.

Uden eneret på sandheden
Alt det bedste
Lars

Programmet
Skattely fri kommune Her i aften, du kan nå det endnu.
Politisk Cafe i Vejle får besøg udefra i form af Ninna Holbech, som er frivillig i OxfamIbis, med fokus på de offentlige myndigheders brug af og investeringer i virksomheder som sender penge i skattely, for at undgå skattebetaling i de lande, hvor de tjener deres penge. En trafik, som kan betyde ulige vilkår mellem små lokale aktører og multinationale firmaer.
Det synes mange ikke er i orden og derfor har OxfamIbis valgt at lave en ‘Tour de kommunerne’ for at skabe debat om forholdene ved at fortælle hvordan du og jeg kan hjælpe kommunen med at vælge rigtigt.
Cafe Conrad, Albertsalen, kl 19.00 - 21.00.

Mød nr. 2 på Alternativets EP-kandidatliste
Onsdag på CafeDeli fra kl. 16-18 i Tønnesgade Vejle har I mulighed for at møde og snakke med nr. 2 på Alternativets EP-kandidatliste Karin Rohr Genz, se mere https://vivileuropa.dk/eu-uge-5/

Strejke for klimaet En gruppe gymnasieelever sløjfer skolen 1. februar, hvor de samles på Rådhustorvet i Vejle i strejke for klimaet. De inviterer alle til at deltage.
https://vafo.dk/vejle/Anna-og-Naja-strejker-for-klimaet-foran-raadhuset-naeste-fredag/artikel/588382

Mandagsmødet den 4. februat
Februar måneds mandagsmøde i Alternativet - Vejle og Opland skal stå i sammenhængen tegn. Uffe Elbæk nævnte det i sin nytårstale, Lars Løkke Rasmussen gjorde og Dronning Margrethe’s måske bedste nytårtale var bygget over SAMMENHÆNG. En kraft som Danmark har været bygget på. Tillid og forståelse for fælles opgave. Så, Hvornår fyldte du sidst sammenhæng med andre og en opgave? Hvordan var den følelse? Kan vi bruge vores klimakrise til at skabe opgaver, som vi skal / er nødt til at være sammen om?
Kig forbi Bygningen mandag, den 3. februar kl 19.00 og vær med i den praktiske, lokale grønne omstilling. Dørene åbnes kl 18.45, ingen tilmelding, men siddepladserne er efter princippet ‘Først til mølle.’ :wink:
Med venlig hilsen din mødekoordinator
Olav

Affaldsindsamling Den 31. marts rydder vi op, tilmeld dig på https://www.affaldsindsamlingen.dk/ eller kom med os andre og skab et hold. Mød op på mandagsmødet eller mail til vejle@alternativet.dk

Valgkamp Plakatophængere, har du lyst til at Alternativet skal pynte på dit lokal område under valgkampen, så søger vi plakatophængere overalt i kommunen - har du set en eller flere lygtepæle og har du lyst til at hænge en plakat eller flere op, skriv til vejle@alternativet.dk eller kom til mandagsmødet.

Det var det for denne gang.
Vi vender tilbage med nyt nyhedsbrev :slight_smile: