Prøver, at danne mig et overblik over verdens forurening.
Vi sviner alle de steder vi er på jorden, men allermest der hvor der er stor befolkningstæthed. Naturligvis fordi, at vi der er flere mennesker om at svine, men måske også fordi, man ikke har den samme følelse af ejerskab for en storby, som man har i et lille lokalsamfund. Der er en større lyst til at rydde op i egen baggård end på de store fællesarealer, naturligt nok.
Men HVAD GØR VI SÅ? Altså, hvis vi ikke føler, at det er vores problem, fordi det forgår et andet sted, lidt for langt væk… Hvordan kan vi gøre verdens forureningsproblemer til vores allesammens fælles dagsorden, uden at det bliver en diskussion om hvem, der rydder hvad op?
…Uanset hvad, plejer vi godt rent teknisk, at kunne blive enige om, at vi bor på, og lever af samme planet, så mon ikke vi engang i fremtiden, vil kunne blive enige om, at det er på tide at slå bremsen i, og redde hvad der reddes kan?
Det ville være sejt hvis man kunne oprette en global Anti-forurenings-hjemmeside, hvor man evt. kunne gå ind og melde problematikker i sit nærområde eller starte projekter op. Eks: Der er skrald overalt i den og den skov, kom og vær med til fællesoprydning med tilhørende fællesfrokost! Tadaa! Miljøbevarende og fællesskabsskabende i ét!
Det er sikkert allerede gjort?
Mennesker skal helst have stakes i det de gør, og det får man bedst ved selv, at komme tæt på et emne - altså, at have hænderne nede i bolledejen selv. Så åbner værdien af det man gør, sig op for én. Det gør det vedrørende.
Hvis verden skal ændre sig, skal den blive mere bevidst. Miljø burde være et fag på skoleskemaet sidestillet med sprogfag etc., da det i sidste ende er et uomtvistelig faktum, at det er vigtigere, at vi har en planet, end at vi matematisk kan regne os frem til hvor meget vi statistisk fucker den op. Det skal være en integreret del af ens forståelsesspektrum fra starten af, at miljøet er grundstenen i vores allesammens overlevelse.