Vi er gået ind i et nyt folketingsår! Og det betyder, at der igen er mulighed for, at du kan være med til at stille et spørgsmål til statsministerens spørgetime i folketingssalen.
Næste spørgetime er tirsdag d. 7. december 2023, hvor Franciska Rosenkilde vil stille tre spørgsmål til Mette Frederiksen. Det tredje bliver vanen tro formuleret af jer medlemmer. Vi crowdsourcer spørgsmålene og benytter os derfor af Dialog, så alle kan se, hvilke spørgsmål, der er størst opbakning til.
Stil et spørgsmål ved at trykke på knappen nedenfor og svar på indlægget i Dialog.
Du skal være logget ind på Dialog igennem AlleOs for at systemet kan se, at du er medlem. Det gøres ved at trykke “Log Ind” og dernæst “Med Alternativet” inde på Dialog. Til dit spørgsmål, må du meget gerne tilføje ca. 10 informerende linjer med relevant baggrund for dit spørgsmål, så bliver det meget nemmere at stille dit spørgsmål i salen.
Hvordan kan det være at Danmark ikke støtter op omkring menneskerettighederne ved at støtte FNs opfordring til en våbenhvile i Gaza og beskyttelse af kvinder og børn?
Du har givet udtryk for din ubetingede støtte til Israel. Hvad vil du sige til Gazas 2 millioner indbyggere, som lider forfærdeligt på grund af Israels blokade og bombardementer?
Hver dag tænker jeg på, hvad vi mennesker må gøre, for at hjælpe vores klode, som er helt nedslidt af vores handlinger, og vi har virkelig brug for hjælp fra jer politikere. Hvordan kan vi hjælpe og inspirere statsministerens mindset til dette ?
Hej!
Hvordan kan statsministeren hjælpe landbruget med at udvikle sig til en branche, som er bæredygtig med hensyn til dyr og mennesker.
Kærlig hilsen
Gunhild
Når regeringen bringer en 37-timers arbejdspligt og dermed et tvangs- og sanktionsredskab i brug for at fremskaffe et højere arbejdsudbud, hvorfor tøver regeringen så med at bruge lignende redskaber for at nedbringe CO2-udslip, iltsvind og andre trusler mod vores naturlige omverden; luften, havet og jorden? Hvad berettiger tvang og sanktioner i det første tilfælde, men ikke i samme grad i de andre? Er arbejdsudbuddet og dermed øget produktion vigtigst i statsministerens prioriteringer?
Vil statsministeren være med til at støtte op om et langt mere fleksibelt og børnefamilievenligt arbejdsmarked, som vi bla ser i Sverige, hvor der er ret til deltid når børnene er mindre, og langt flere barnets ret til sygedage, og dermed bidrage tll at omsorgen for hinanden, kan fylde mere, også som en måde at holde hånden under vores velfærdssamfund, fordi vi forebygger mistrivsel og udgifterne relateret hertil?
Her skal der som udgangspunkt være konsensus blandt alle 196 medlemslande – men i artikel 28, står følgende: If all efforts at consensus have been exhausted and no agreement has been reached, the amendment shall as a last resort be adopted by a three-quarters (3/4) majority vote of the Parties present and voting at the session. OG man kan kun trække sig fra Traktaten 2 år fra den dato den indgås.
Men de har så ikke ret i at det kun er gennem konsensusaftalen, at det kan blive til noget. Regeringstalsmand f Norge siger i videoen: ”Vi kommer aldrig til at afgive suverænitet”
Well så må de hellere få sagt stop til IHR-ændringer senest 1 dec. 2023, da der også her afgives selvbestemmelse i vigtige spørgsmål, der påvirker handel, produktion, sundhed med mere negativt.