Hvad vil du spørge statsministeren om?

Kære medlem

Vi er gået ind i et nyt folketingsår! Og det betyder, at der igen er mulighed for, at du kan være med til at stille et spørgsmål til statsministerens spørgetime i folketingssalen.

Næste spørgetime er tirsdag d. 7. december 2023, hvor Franciska Rosenkilde vil stille tre spørgsmål til Mette Frederiksen. Det tredje bliver vanen tro formuleret af jer medlemmer. Vi crowdsourcer spørgsmålene og benytter os derfor af Dialog, så alle kan se, hvilke spørgsmål, der er størst opbakning til.

Stil et spørgsmål ved at trykke på knappen nedenfor og svar på indlægget i Dialog.

Du skal være logget ind på Dialog igennem AlleOs for at systemet kan se, at du er medlem. Det gøres ved at trykke “Log Ind” og dernæst “Med Alternativet” inde på Dialog. Til dit spørgsmål, må du meget gerne tilføje ca. 10 informerende linjer med relevant baggrund for dit spørgsmål, så bliver det meget nemmere at stille dit spørgsmål i salen.

Stil dit spørgsmål her-2

Vi glæder os til at læse dit spørgsmål!

Grønne hilsener
Alternativet

1 Synes om

Hvordan kan det være at Danmark ikke støtter op omkring menneskerettighederne ved at støtte FNs opfordring til en våbenhvile i Gaza og beskyttelse af kvinder og børn?

9 Synes om

Går du ind for at borgerne aktivt skal etablere og drive lokale energifællesskaber, der tager sig af at etablere solcelle- eller vindmølleparker?

2 Synes om

Du har givet udtryk for din ubetingede støtte til Israel. Hvad vil du sige til Gazas 2 millioner indbyggere, som lider forfærdeligt på grund af Israels blokade og bombardementer?

5 Synes om

Hver dag tænker jeg på, hvad vi mennesker må gøre, for at hjælpe vores klode, som er helt nedslidt af vores handlinger, og vi har virkelig brug for hjælp fra jer politikere. Hvordan kan vi hjælpe og inspirere statsministerens mindset til dette ?

3 Synes om

Hej!
Hvordan kan statsministeren hjælpe landbruget med at udvikle sig til en branche, som er bæredygtig med hensyn til dyr og mennesker.
Kærlig hilsen
Gunhild

3 Synes om

Når regeringen bringer en 37-timers arbejdspligt og dermed et tvangs- og sanktionsredskab i brug for at fremskaffe et højere arbejdsudbud, hvorfor tøver regeringen så med at bruge lignende redskaber for at nedbringe CO2-udslip, iltsvind og andre trusler mod vores naturlige omverden; luften, havet og jorden? Hvad berettiger tvang og sanktioner i det første tilfælde, men ikke i samme grad i de andre? Er arbejdsudbuddet og dermed øget produktion vigtigst i statsministerens prioriteringer?

4 Synes om

Vil statsministeren være med til at støtte op om et langt mere fleksibelt og børnefamilievenligt arbejdsmarked, som vi bla ser i Sverige, hvor der er ret til deltid når børnene er mindre, og langt flere barnets ret til sygedage, og dermed bidrage tll at omsorgen for hinanden, kan fylde mere, også som en måde at holde hånden under vores velfærdssamfund, fordi vi forebygger mistrivsel og udgifterne relateret hertil?

3 Synes om

Har Danmark tænkt sig at afgive suverænitet til WHO vedr den NY PANDEMI TRAKTAT?
Proposal for negotiating text of the WHO Pandemic Agreement 30 okt. 2023 https://apps.who.int/gb/inb/pdf_files/inb7/A_INB7_3-en.pdf

Her skal der som udgangspunkt være konsensus blandt alle 196 medlemslande – men i artikel 28, står følgende: If all efforts at consensus have been exhausted and no agreement has been reached, the amendment shall as a last resort be adopted by a three-quarters (3/4) majority vote of the Parties present and voting at the session. OG man kan kun trække sig fra Traktaten 2 år fra den dato den indgås.

Den handler primært om at afgive suverænitet til WHO – det uddyber personer fra den Norske regering her
VIDEO I DEBATTEN Norge. Debatten – 19. oktober · Skal WHO bestemme mer over nordmenns helse? – NRK TV

Men de har så ikke ret i at det kun er gennem konsensusaftalen, at det kan blive til noget. Regeringstalsmand f Norge siger i videoen: ”Vi kommer aldrig til at afgive suverænitet”
Well så må de hellere få sagt stop til IHR-ændringer senest 1 dec. 2023, da der også her afgives selvbestemmelse i vigtige spørgsmål, der påvirker handel, produktion, sundhed med mere negativt.

Article-by-Article Compilation of Proposed Amendments to the International Health Regulations (2005) submitted in accordance with decision WHA75(9) (2022) https://apps.who.int/gb/wgihr/pdf_files/wgihr1/WGIHR_Compilation-en.pdf

1 Synes om