Hvad mangler Dialog?

Det kunne være smart, hvis man kunne skive referat direkte i Dialog og efterfølgende få godkendelse fra de andre deltagere samt sætte en deadline for godkendelse. Herefter vil de andre have indtil deadline til at godkende eller bremse/anmode om ændringer. Hvis alle godkender inden deadline, vil referatet blive publiceret.

Og ja, det lyder mere simpelt end det er at udvikle :slight_smile:

PS: Man kan godt skrive direkte, og gemme som kladde. Få godkendelse fra de andre og så slå det op. Så det er muligt i dag - og Dialog gemmer automatisk under vejs.

3 Likes

SPØRGESKEMA

Som I ved har jeg jo taget initiativ til en lukket landsdækkende gruppe på Facebook. Meningen er at den skal være en slags midlertidig løsning indtil vi får overtalt en større kritisk masse til at bruge Dialog. Link til gruppen her: Facebook-gruppe kun for medlemmer

Jeg kunne tænke mig at opsætte et spørgeskema til medlemmerne der skal undersøge brugervanerne hos folk, både på Dialog og på Facebook, samt at undersøge hvorfor og hvordan folk bruger eller ikke bruger Dialog, og hvordan de mener at det kunne blive bedre?

Ville det være interessant Noah og Thomas? Vil meget gerne lave det i samarbejde med jer. Jeg har jo skrevet tidligere at jeg meget gerne stiller mig til rådighed for at kigge på UX og Design af Dialog, så det kan optimeres. Der er en DEL man kan gøre.

Jeg håber at alle I kunne tænke jer at være med til at formulere de spørgsmål vi skal stille?

Jeg har her formuleret nogle af dem, som overordnet emner. De skal selvfølgelig opdeles med undersvar osv:

 • Er du fysisk aktiv i Alternativet?

 • Læser du indlæg på Dialog og hvor ofte?

 • Deltager du i debatter på Dialog og hvor ofte?

 • Hvis nej, hvorfor ikke?

- Hvilke barrierer har du for at bruge Dialog?

A Det er svært

B Det virker meget seriøst

C Jeg kan ikke finde rundt

D Det er ikke inspirerende

E Jeg er ny og har ikke prøvet det endnu

F Der er ikke så mange der debatterer derinde

G Der er uoverskueligt mange kategorier

H Jeg skal huske at logge ind

I Det er sjovere på Facebook

J Jeg får ingen notifikationer

 • På en skala fra 1-10 hvor nemt er det at bruge Dialog?

 • På en skala fra 1-10 hvor inspirerende er det at være på Dialog?

 • Kan du finde de debatter du leder efter?

 • Har du været ved at oprette et nye emne til debat men måtte give op?

 • Kan du nemt finde den kategori du skal bruge når du opretter et nyt debatindlæg?

 • Ville du bruge Dialog mere hvis der blev linket til det noget oftere fx på Facebook?

 • Ville du bruge Dialog noget mere hvis fx alle nyhedsbreve lå som debatopslag?

 • Ville det være en ide at kunne vedhæfte et billede til debatindlæg på Dialog?

 • Vidste du at Dialog ikke kun er for medlemmer?

 • Skal Dialog fortsat være for alle?

 • Vidste du at der er en App til Dialog?

 • Ville du bruge Dialog mere hvis du brugte det via en App?

 • Skal der være et link ind til vores politiske program fra vores Politikområder på Dialog?

 • Hvor ofte deltager du i debatter via vores forskellige grupper på Facebook?

 • Hvor ofte deltager du i debatter via vores forskellige MF’eres sider på Facebook?

 • Hvor ofte deltager du i debatter via vores egen officielle Facebookside?

 • ??

Og spørgsmål der er åbne med mulighed for at skrive sine forslag:

 • Hvad fungerer ved Dialog?

 • Hvad kan fungere bedre på Dialog?

 • Hvordan gør vi det mere overskueligt?

 • Hvordan kan Dialog blive mere inspirerende?

 • Hvorfor bruger du evt Facebook frem for Dialog?

 • ??

4 Likes

Har undret på det samme :slight_smile:

2 Likes

Tror det er en god idé, at spørge om hvordan man kan få en til at bruge tid herinde

Der mangler opdateringer fra Politisk Forum. :eyes:

2 Likes

Hej Liselotte

Tak for et godt initiativ med spørgeskemaet. Jeg har nogle input, som jeg håber at du vil tage i den konstruktive ånd de er forfattet. De kommer her, i forholdsvis ustruktureret rækkefølge:

 • Jeg synes at du kommer til at lægge en forforståelse ned over dine svarmuligheder på hvorfor folk ikke bruger Dialog - nemlig at folk kender Dialog, og aktivt har fravalgt det fordi det “ikke giver dem det de vil have”. Mit bud (som der kan være lige så meget forforståelse i) er, at vi har en rigtig stor gruppe medlemmer-og-støtter som aldrig eller næsten aldrig har været på Dialog, og at folk deltager i facebookgrupperne af to hovedgrunde: de er på facebook i forvejen, så barrieren til brug er meget lav, og partiets ansatte, tillidsvalgte og folkevalgte bruger hovedsageligt dette medie til at kommunikere, snarere end Dialog.

 • Dine spørgsmål er meget fokuserede på, hvad der “er i vejen” med Dialog. Et andet fokus kunne være: Hvorfor bruger du det medie du bruger? Hvad er det der får dig til at deltage i en debat på Facebook - er det fordi den dukker op i dit feed, går du ind på gruppens side etc? Hvad får dig til at deltage på Dialog - er det udsendelse af nyhedsbreve, notifikationer fra sitet, går du selv ind på siden etc. Hvad mangler/savner du (om noget)?

 • Jeg synes at nogle af dine spørgsmål udtrykker en frustration (din?) over Dialog - fx “Har du været ved at oprette et nye emne til debat men måtte give op?” Det ser jeg to problemer med - dels at man ofte finder det man leder efter, dels at der er en mulighed for at sprede en frustration til folk der ikke har den.

 • Andre af dine spørgsmål tenderer at være trickspørgsmål - "ville det være en ide at kunne vedhæfte et billede " eller “hvad hvis alle nyhedsbreve lå som debatopslag?” - begge dele er jo allerede tilfældet i dag.

 • Spørgsmålet “Er du fysisk aktiv i Alternativet?” har to problemer: “Fysisk aktiv” lyder som om man er med i Alternativets fitnessklub. Og det er et ja/nej-spørgsmål. Mit forslag vil være at erstatte det med en række spørgsmål om hvad man deltager i, om man har tillidsposter etc.

 • Der er en målgruppe, som jeg ikke synes vi skal glemme i spørgeskemaet: Dem der hverken er engageret i Alternativet på Facebook eller Dialog. Måske kan nogle af dem nås via et nyhedsbrev - men en del af dem læser nok ikke disse heller, eller kun overskriften.

7 Likes

Hej Liselotte

Din link til facebookgruppen peger på et problem med at afskære ikke-medlemmer fra vores debat: Det øger også barrieren for medlemmer til at deltage. Jeg kan ikke se, hvad der foregår i gruppen uden at oprette en facebook-konto. Tilsvarende hvis vi lukker debatten på Dialog - pludselig vil links i nyhedsbreve etc lede til login-sider snarere end til indholdet. Hvis folk vil dele indholdet med ikke-medlemmer, skal det først kopieres over i “åbne” fora, etc.

3 Likes

Blot lige for at supplere … jeg har en fornemmelse af at det kan have en indflydelse på mit næste visum til Kina at jeg er begyndt at involvere mig herinde … men vi får se, det er heldigvis ikke det primære marked jeg sigter efter med mit firma :wink:

3 Likes

Ikke før su lige nævner det. Men det vil være nemmere at styrer, hvis man gjorde det direkte i Dialog. I dag gemmes det i en PDF, som efterfølgende bliver uploaded til Dialog. Og ja, oftest står der kun fornavn i PDF’en. Folk kunne måske selv bestemme, hvordan deres navn skal stå der - om det skal være deres “handle”, fulde navn med link til AlleOS eller blot deres fornavn uden henvisning.

2 Likes

Beklager min svartid. Jeg er på en længe-planlagt - men nu ret dårlig timet - ferie i øjeblikket.

Fede input I kommer med, tusind tak for dem :slight_smile: jeg kommenterer lige nogle af dem og vender nok tilbage med mere på sigt.

@Palle seminarer er en rigtig god ide og nok nødvendigt, hvis det skal stadfæstes.

@jens180980 jeg er vild med din idé om at samle Dialog og AlleOs som én platform og har snakket om noget ligende før. Vi vil nok aldrig kunne samle dem helt, da det er to forskellige platforme kodemæssigt, men vi kunne lave noget mere for at få det til at se ud som om at det var samme platform. Fx at de deler menu-bar så det er samme univers man er inde i.

I forhold til mærket “årsmøde”, så er der to mærker der sender ud “nyhedsbrev” (til medlemmer og ikke-medlemmer) og “medlemsmøde” (kun til medlemmer). Man gjorde det sådan i sin tid for at lave ét samlende begreb for alle slags møder, der kun har relevans for medlemmer. Og fordi nogle brugte mærkerne til kategorisering. Man kunne godt lave det så “årsmøde”, “opstillingsmøde”, osv. også sendte ud - du er langt fra den eneste, der er forvirret over det. Det står beskrevet i vejledningen omkring udsendelse af nyhedsbreve på AlleOs, men der er ikke så mange der finder derhen, hvis de er i tvivl.

@martin - god idé til at gøre Dialog til mere af et arbejdsredskab.

@Liselotte_Osterby god idé med et spørgeskema og gode kommentarer @Nis - tak til jer begge. Det kunne godt være det ville være relevant at sende noget ud, men jeg kan ikke gøre så meget på den front før jeg er tilbage igen i marts.

2 Likes

Hej @noah.sturis.

@MartinG. Tjek opslaget ud :slight_smile:

Dejligt, at du tager dette emne op Noah!

Jeg har følgende forslag/overvejelser:

 • Et mere dynamisk nyhedsoverblik på fortsiden, som evt. er kronologisk (newsfeed à la Facebook).
 • Skal AlleOs være til direkte- og gruppe kommunikation, eller skal Dialog bruges til dette?
 • Der mangler en funktion for kommunikation i grupper (bl.a. til privat brug ift. f.eks. KV, FV osv.)
 • Der er rigtig meget “skærm”, og selve teksten/beskederne er ikke i fokus (tjek f.eks. ovenstående dialog)
 • Kan man sammensmelte AlleOs og Dialog, så vi ikke behøves to platforme? Så kan alt kommunikation samles på AlleOs. Her har vi allerede en “væg”, som kunne fusioneres med Dialog.

Måske kunne nedenstående skærmbillede fra kommunikationsplatformen “SLACK” bruges til inspiration?

Kasper.

4 Likes

Hvis det skal ud til alle medlemmer (indkaldelser m.v.), skal man bruge “medlemsbrev” ellers “nyhedsbrev” - som kun leveres til de, der ikke har fravalgt nyhedsbreve.

1 Like

Bedre søgefunktion.
Man kan f.eks. ikke søge på 5G, det er for kort.
Og man kan jo ikke vide, at emnet man skal søge, hedder: Kræv 5G stoppet: Adoptér en verdensomspændende verdensappel.

3 Likes

Fordelen ved at det er åbent herinde er dog at man kan bruge
site: dialog.alternativet.dk
og så skrive hvad man søger efter på google :wink:

eksempel på “5G” søgning

Er helt enig med dig i at en bedre søgemaskine herinde ville være dejligt.

3 Likes

Fik aldrig svaret dig, men tusind tak for rigtig gode overvejelser. De er med videre.

Her er hvor jeg står lige nu:

Dialog er den eneste platform, hvor vi kan involvere alle medlemmer i diskussioner. AlleOs kan en-til-en kommunikation og team-kommunikation. Ingen af dem er helt Slack-agtige, men AlleOs kunne nok blive det der minder mest om. Vi får nok desværre aldrig en app på computeren eller telefonen (selvom vi har forsøgt med det et par gange).

Vi taler tit om problemstillingen du skildrer - skal vi sammensmelte platformene til en og lade AlleOs overtage det Dialog kan? Problematikken er at Dialog har en masse god funktionalitet, som ikke er trivielt at efterligne, men vi kan ikke ændre Dialog lige så meget som på AlleOs og fx. lave personlige forsider og FB-feed lignende ting.

En løsning vi kigger på er at lave AlleOs mere feed-agtigt og målrettet geografisk område og politiske interesser, men lade meget af indholdet komme fra Dialog. Så man kommer derover, når man klikker videre, men kan altid komme tilbage til den forside fra Dialog.

Jeg ved Dialog som platform (Discourse) kan understøtte organisationer større end vores, men jeg er ikke bekendt med et politisk projekt, der er lykkedes med det. Jeg forestiller mig heller ikke, at mange andre partier prøver at stable noget så omfattende som AlleOs på benene, så det kan også være det er forkert det hele :wink:

1 Like

Det kan vi faktisk desværre ikke gøre så meget ved, da det er uden for vores kontrol. Til gengæld hvis man skriver et fylde-ord “5G for” så finder den en masse indlæg med 5G. Ikke optimalt, men indtil vi får 6G, burde der i det mindste ikke være så mange poltiske emner med 2 bogstaver :smiley: ellers kan man gøre som @bargheer skriver.

Tak for svaret Noah! :slight_smile:

K.

Her er mindst 15 tegn:

Hvad så med:

?

Det var måske en idé - integration med Discord, så kan vi få en ‘wow’ effekt hos en stor del af gymnasie-ungdommen - i hvert fald gamerne, og hvis vi kunne simpelthen få alle medlemmer til at oprette en konto som fast procedure, så kunne mange af dem lære at der er andre steder at hænge ud end facebook?
Og vi kunne lave faste kanaler og grupper som rammer om en masse forskellige hel eller halv-virtuelle møder, workshops og studiegrupper.
Man kunne evt. investere i at udvikle integrationen yderligere efter behov.

1 Like

Tak for søgemetoden!