Har du købt billet til Landsmødet?

image_0%20(2)

Kære medlem,

Nu er der ikke lang tid til at vores Landsmøde afholdes i Odense. Mere præcist er det den 5.- 6. maj – men allerede den 20. april, er der deadline for at købe billet. Så hvis du ikke har nået det endnu, er det ved at være tid.

KØB DIN BILLET HER

Programmet er (næsten) på plads …

… med næsten mener vi at tidspunkterne for de enkelte indslag, afstemninger osv. kan justeres, men overordnet set er vi klar med et virkeligt spændende program.

Vi skal fyldes med gode, politiske taler fra medlemmer, med beretninger fra vores forperson og politiske leder og meget mere.

Igen i år har vi sørget for at få vores hoveder vendt lidt på hovedet ved hjælp af spændende gæster. Vi glæder os fx rigtig meget til at få besøg af musiker, foredragsholder, smagsdommer, husbådejer, X-Faktor dommer og moderne filosof; Thomas Blachman.

Dermed byder vi også velkommen til et poetisk, filosofisk og forhåbentlig lærerigt indslag, som uden tvivl vil rykke os som fællesskab, men også individuelt.

Vi byder Thomas Blachman velkommen lørdag den 5. maj.

Se det øvrige program her

Og husk det nu: Der er frist for at købe billet den 20. april. Køb den her

image_1%20(1)

Samtaler der bevæger

Uffe skrev i sit seneste nyhedsbrev, at det en del af Alternativets DNA og fornemmeste opgave, at turde stille spørgsmål ved det bestående og have evnen til at kunne forestille sig et helt anderledes og bedre samfund, end vi har i dag. I Alternativet ønsker vi at alle borgere tager del i de demokratiske, inspirerende samtaler, der giver os mulighed for at stille de modige spørgsmål og formulere fremtidsdrømme: *Samtaler der bevæger. *

Det kan være samtaler der bevæger dig, samtaler der bevæger dem du taler med eller samtaler der bevæger samfundet. På denne side kan du få inspiration til emner og måder at starte gode samtaler. Du kan også registrere dine demokratiske samtale - så vi på vores fælles samtalebarometer kan se, hvor mange samtaler og gode spørgsmål vi sammen kan have, og derigennem skabe drømme, visioner og løsninger for et bedre og grønnere samfund. Blandt de registrerede samtaler trækkes lod om et besøg af og en samtale med Uffe.

Vil du være med til at skabe Alternativets medlemsmagasin?

Vi er en gruppe på tværs af landet, som ønsker at starte et samlende medie for alle medlemmer af Alternativet.

Vi savner et sted, hvor vi kan dele vores erfaringer og indsigter med alle andre i Alternativet. Et sted, hvor vi kan skabe fortællingen om, hvad Alternativet er, sammen, frem for at måtte overlade det til facebook, formiddagsaviser, (halv)årsmøderne eller Uffes og landssekretariatets (udmærkede, red) nyhedsbreve.

Vores første målsætning er et magasin, som udkommer fire gange årligt, både digitalt og trykt, og som redigeres af erfarne skribenter, der hjælper os andre medlemmer med at formidle vores projekter, erfaringer, idéer og synspunkter, så artiklerne bliver indbydende at kaste sig over. Både ved computeren og på telefonen, men også på bænken eller i græsset, på stranden eller på cyklen (som podcast), i bussen eller på toilettet.

Vi er allerede en stærk redaktion. Men vi mangler initiativrige tovholdere, som kan få projektet op at stå.

Kan du også se hvorfor vi bliver nødt til at have vores eget medlemsmagasin? Vil du gerne se det ske?

Så kontakt Kåre Wangel på kaare.wangel@alternativet.dk eller 20681012

eller Julie Molbech på julie.herdal.molbech@alternativet.dk eller 50520615

#bæredygtighverdag

I dag kører en større satsning på de sociale medier (facebook og twitter), hvor vores politikere har lånt deres medier ud til offentligt ansatte. I Alternativet støtter vi den offentligt ansatte, som vi mener bør have bedre vilkår. `Det har vi lavet denne video om, som I meget gerne må dele for at få vores budskab ud. Vi har blandt andre fået jordemødre, lærere og en læge til at dele deres hverdag som offentligt ansat. Der bliver fulgt op med blogs, interviews og forslag i salen i den kommende tid.

Der bliver delt i dag under de tre hastags #ok18, #enløsningforalle og vores eget hashtag #bæredygtighverdag.

Vi håber, I vil støtte op om denne satsning – også over de kommende par dage, så vi virkelig får vores budskab ud: At Alternativet støtter op om de offentlige ansatte.

Politikudvikling, der er i gang?

Politik for tros- og livssynssamfund er sendt til Politisk Forum, som skal tage stilling på mødet i juni. Du kan læse mere her

Derudover arrangerer alternativister Politiske Saloner rundt om i landet, hvor der åbent debatteres, læres og deles viden og inspiration på forskellige områder. Du kan læse mere om Åbne Sociale Saloner i København her og om Grønne Saloner i Aalborg her

image_2

Ny stilling i landssekretariatet

Vi har modtaget en bevilling fra Europanævnet til at fremme debat og oplysning i Danmark om det europæiske fællesskab (EU), herunder udvikling af deltagelsesdemokrati. Bevillingen giver mulighed for, at vi opretter en ny stilling til i landssekretariatet til at planlægge og gennemføre de aktiviteter bevillingen dækker.

Der er ansøgningsfrist den 15. april.

Læs mere om stillingen her

MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet
Åbenrå 33
1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk
medlem@alternativet.dk