Grønne nyheder fra lokalområdet- maj 2016

Kære medlemmer i Faxe og Stevns

Det er et stykke tid siden, at I har hørt fra os. Vi har afholdt bestyrelsesmøde i april og ville egentlig mødes igen her den 20.5., men vi har besluttet at rykke det til efter Landsmødet, fordi der evt. kan være behov for at justere vores vedtægter, og dette vil vi gerne i givet fald drøfte. Referat fra bestyrelsesmøde den 17.4. er vedhæftet.

I burde alle sammen have fået information vedrørende det kommende Landsmøde, hvis man selv tager madpakke med, kan man deltage gratis. Prøv at kigge på Alternativets hjemmeside med den aktuelle dagsorden, og overvej at deltage, vi kan garantere en spændende dag med mange engagerede mennesker og godt humør.
Se mere på Alternativets hjemmeside.

Grundlovsdag nærmer sig, og det kunne være fint, hvis nogle af vores medlemmer har lyst til at arrangere noget lokalt på dagen. I må gerne komme med input, hvis I har gode idéer, vi vil meget gerne støtte op omkring det.
Skulle vi ikke selv stå for noget, er vi inviteret til at deltage i Næstved.

Vi har prøvet at arrangere et medlemsmøde den 10.5., som dog blev aflyst, da der ikke var noget tilslutning. Et nyt dato er endnu ikke fundet, men vi vil informere jeg hurtigst muligt, når vi har besluttet noget.
På næste bestyrelsesmøde vil vi fastlægge datoer for medlemsmøder det næste halve år frem, for at gøre det nemmere at planlægge for alle vores lokale medlemmer.

Faxe er godt i gang med KV17, nogle af medlemmerne besøger Kommunebestyrelsesmøder og stiller kloge spørgsmål. Vi mangler i den grad nogle ildsjæle på Stevns, der har lyst til at engagere sig i lokal politik. Hvis I har interesse formidler vi gerne kontakt til Tanja Schjellerup eller Ivan Flændsdal, som er med i KV17-gruppen.

Til sidst vil vi gerne viderebringe lidt information fra landssekratatiatet. Nils Brøgger skriver følgende:

”Kære Alternativister på tværs af landet.

Så er det altså lige op over, at vi rammer de 10.000 medlemmer. Vildt, at vi på blot et år har femdoblet vores medlemstal og nu skal bruge fem cifre, når vi skriver vores ugentlige mail med medlemstallet.

Det tyder på, at vi i ugen op til årsmødet rammer de 10.000 medlemmer.

Hvis vi når de 10.000 inden årsmødet kommer vi selvsagt til at fejre dette på årsmødet. Håber I deltager i denne markering.

Vi har besluttet, at vi vil plante 10.000 træer i Afrika når vi rammer de 10.000 medlemmer. Vi køber træerne her http://www.treesforthefuture.org/ hvor 10.000 træer koster 1.000 US dollar.

Desuden kommer vi, når vi rammer de 10.000 medlemmer til, at lave en ”do it yourself” kampagne, hvor vi opfordrer medlemmer og andre til at dele billeder, hvor de planter træer på de sociale medier. Send også gerne jeres billeder til thilde.schmidt@alternativet.dk så samler vi dem i en stor mappe.

Det er selvsagt vigtigt, at hele markeringen kommer til at foregå i tråd med vores værdier og debatdogmer og samtidig bidrager til vores profil, som Danmarks grønne og internationale bevægelse som lokalt og globalt tager arbejdet med den bæredygtige omstilling seriøst.

Vi har tidligere skrevet, at I er velkommen til at holde fredagsbar lokalt. Det er I stadig, men grundet årsmøde vil vi ikke arrangere noget landsdækkende.

Håber I er med på ovenstående.

Debat om dette dejlige emne har tidligere skabt en meget lang tråd, hvor alles mailboks nærmest druknede. De ønsker vi ikke at gentage om end der var skøn energi i mange af jeres mails. Hvis I har synspunkter eller gode ideer, så send dem gerne privat til mig.

Vi mangler stadig 274 medlemmer før vi rammer 10.000 - så for at være sikre på, at vi når de 10.000 inden årsmødet opfordres I hermed til, at kontakte venner, familie og andre gode folk som I ved, har et spirende grønt hjerte og spørge om ikke det er nu, de skal melde sig ind i Alternativet.

Grønne hilsner Nils Brøgger, landssekretariatsleder”

Vi vil selvfølgelig gerne videregive Nils’ opfordring til jer. Spørg ind hos venner og naboer her lokalt, så vi også kan vokse i Faxe og på Stevns. :o)

På skrivende stund er vi 62 medlemmer i lokalkredsen Faxe/Stevns, fordelt på 36 medlemmer i Faxe og 26 medlemmer på Stevns.

Har du noget input til det næste nyhedsbrev?
Har du en idé til det første lokale POLA?
Har vi overset noget helt andet?

Vores mail er ALTID åben, og hvis du hellere vil snakke, er du også velkommen til at ringe til os.
Vi glæder os til at høre dine synspunkter – husk: flere ved mere!

Mange grønne hilsner

Bestyrelsen for lokalforeningen Faxe / Stevns

Rune Schjellerup, forperson 60 15 75 18

Kirsten Kock, næstforperson 50 55 03 01

Helle Dalsgaard, kasserer 26 74 30 24

Ivan Flændsdal, suppleant

Mikkel Dalsgaard, suppleant

1 Synes om