Folketingsvalg uden partiers deltagelse?

Et folketingsvalg er et valg af folketingsmedlemmer, ved almindelige, direkte og hemmelige valg og derfor ikke af politiske partier, da partier ikke kan være medlemmer af folketinget.

Det er muligt at afholde folketingsvalg, helt uden partiers deltagelse, forstået på den måde, at partiers navne ikke står på stemmesedlen og at stemmer der er afgivet på en kandidat ikke kan flyttes til en anden kandidat.

De 40 tillægsmandaterne tildeles de kandidater, der på landsplan har fået flest stemmer i forholdet til de afgivne stemmer, der er afgivet i den Storkreds kandidaterne er opstillet i.

Efter valget, kan et hvilket som helst folketingsmedlem gruppere sig i de politiske interessegrupper det har lyst til.

Denne form for valg gør netop folketingsvalg til et liveværdigt valg af folketingsmedlemmer, da alle kandidater er ligestillet, hvad de på ingen måde er i dag.

Grunden til at der er så stor modstand imod et sådant valg, det er at partierne ikke vil have magt over folketingsmedlemmerne og derfor kommer partierne med den påstand, at et sådant valg vil skabe kaos i folketinget.

I dag er der ikke mindre kaos end der vil komme i et folketing uden partimagt, derimod vil der blive mere frihed til folketingsmedlemmerne og frihed fremmer større menneskelig modenhed.

Så længe mennesker underlægges en magt, bliver mennesket ikke udviklet til at blive modne mennesker, derimod til umælende og uvidende slaver.

Det kunne være rigtig fint, dersom vi kunne opleve et folkestyre, hvor det var den menneskelige frihed der var sat i højsædet og ikke den partipolitiske magt.