Et flot skridt på vejen

Kære medlem af Alternativet Helsingør,

Her kommer et helt kort nyhedsbrev. Blandt andet med et let revideret referat af årsmødet efter kommentarer fra et par medlemmer. Referent og dirigent har herefter rettet få steder i referatet.

Bestyrelsen mødes på torsdag og finder blandt andet en dato for det næste medlemsmøde.
I mellemtiden kan du se resultatet fra KV17 i Helsingør HER. Og et par korte kommentarer fra vores spidskandidat og næstforperson nedenfor.

1000 tak til kandidaterne og de frivillige, som har hjulpet undervejs i valgkampen :green_heart: Vi ser valget som et rigtig flot skridt på vejen til pladser i byrådet næste gang!

Med kærlig hilsen
Bestyrelsen


Alternativet Helsingør fik ved kommunalvalget 2,8% af stemmerne. Næsten 1.000 Helsingør-borgere stemte altså for første gang på Alternativet til et kommunalvalg.

”Vi er glade og stolte over, at så mange valgte at støtte os” siger Julie Herdal Molbech, der selv fik imponerende 364 personlige stemmer. "Men vi er selvfølgelig ærgerlige over at det ikke rakte til en plads i byrådet. Det ville især have styrket byrådets miljøprofil, hvis Alternativet havde været med” siger Julie. ”Vi vil naturligvis fortsætte arbejdet med at sikre en grøn politik i kommunen. Vi foreslår b.la at der oprettes et åbent udvalg, der kan udarbejde forslag til en biodiversitetsstrategi. Og vi ønsker at såvel de økonomiske, miljømæssige og sociale konsekvenser kortlægges og vurderes i forbindelse med al sagsbehandling i Byrådet.”

Marius Aggerholm fra bestyrelsen siger: ”Valgkampen har hjulpet os til at blive skarpere på vores mærkesager og politiske prioriteter. Vi ønsker en mere åben og demokratisk debat i kommunen, med langt større borgerinddragelse. Vi foreslår blandt andet, at man åbner for borgerdrevne forslag i byrådet og at der etableres et Ungebyråd."

“Alternativet Helsingør valgte ny bestyrelse kort før valget”, fortsætter Marius Aggerholm. ”Vores holdning er helt på linje med den nationale, nemlig at Alternativet et grønt parti - ikke rødt eller blåt. Valget har hjulpet os til at blive skarpere på vores mærkesager og politiske prioriteter."

"Alternativet Helsingør har nu en ung bestyrelse - vist nok den yngste lokalforeningsbestyrelse i Alternativet. Jeg er sikker på, at et tæt samarbejde med medlemmerne og Alternativets Ungdom kan være med til at sikre os en meget stærkere og federe forening, som vil give os indflydelse på udviklingen i Helsingør - selvom vi ikke kom i Byrådet denne gang.” slutter Marius.

Referat af årsmøde den 9. november 2017 v2.pdf (125.2 KB)