En hilsen fra mig ovenpå valgkampen

Kære alle

Sikke en valgkamp - sikke et valg!

Ja, sikke et valg!

Jeg er stadig helt overvældet over resultatet. Jeg har aldrig tvivlet på vores projekt - men at brage ind i Folketinget med seks mandater, det er nok mere, end hvad jeg havde turdet håbe på.

Vi har fået 117.567 stemmer og seks mandater fordelt over hele landet. Der er ingen tvivl om, at danskerne sætter klimaet højt og bakker op om den vision for en bæredygtig omstilling af samfundet, som vi i Alternativet står for.

Som jeg også formulerede det i min tale på valgaftenen, så er denne valgsejr er en sejr til fællesskabet. For Alternativet er et hold – og den her sejr, den er til alle jer, der har bakket op.

I skal alle have et kæmpe TAK for alt, hvad I har bidraget med i de godt 1,5 år, jeg har siddet som politisk leder. Og et særligt tak for jeres indsats under valgkampen. Det er intet mindre end fantastisk, hvad vi har bedrevet. Og selvom toget nu kører videre, så skal vi huske at nyde vores resultat. For det er i sandhed godt gået af os alle.

Franciska

Konstituering og organisation

På Christiansborg står det aldrig stille, selvom man nogle gange kunne ønske det. Men jeg klager ikke, for det er nogle enormt spændende ting, vi har gang i.

Lige nu er vi i gang med at konstituere os i den nye folketingsgruppe. Vi er i gang med at finde den bedste måde at organisere os på internt, ligesom vi forholder os til, hvordan vi kan integrere de sociale bevægelser, vores baggrundsgrupper, eksterne ordførere og lignende.

Det er et stort puslespil, men jeg er sikker på, at vi får landet det på en god måde.

Ny folketingsgruppe

Bevægelsen: Vær med!

Jeg vil også gerne sige tak til alle jer, der deltog i medlemssalonen den anden dag, hvor vi lavede debrief af valgkampen. Det var fantastisk at mærke, hvordan opdriften i partiet fortsætter og fortsætter.

Ude lokalt har hundredevis af frivillige knoklet for at få maskineriet til at hænge sammen. Og I har løftet et enormt arbejde. Tak!

Til alle jer, der er nysgerrige på at deltage endnu mere i bevægelsen, vil jeg sige udtrykkeligt, at vi kan altid bruge flere aktive alle steder. Er du medlem og tygger på, om du skal engagere dig mere i bevægelsen, så overvej, om det ikke er nu, du skal henvende dig til din lokale bestyrelse eller i storkredsen og byde ind.

Og hvis du kender en eller flere, der er nysgerrige på at blive en del af medlemsskaren, så ræk endelig ud til dem og inviter dem med. Vi er blevet 900 flere medlemmer på halvanden måned - skal vi ikke lige have den op på 1.000?

Jo stærkere demokratisk forankring vores parti og bevægelse har i befolkningen, jo stærkere et demokratisk mandat kan vi føre politik på.

IMG_2252

Regeringsforhandlinger

Inden jeg runder af vil jeg lige give jer et kort indblik i forhandlingerne om den kommende regering. Forhandlingerne er stadig meget indledende, og intet konkret er på bordet i forhold til en ny regeringskonstellation.

Som det ser ud lige nu, så leder Torsten og jeg forhandlingerne på Alternativets vegne. Vi kommer dog til at trække de øvrige folketingsmedlemmer ind, når det bliver relevant. Og jeg kan love jer for, at det er nogle fagligt kompetente mennesker, der sidder i Folketinget for Å.

Der er ingen tvivl om, at vi i Alternativet går efter, at der bliver dannet en rød-grøn regering. Ikke fordi Alternativet er et “rødt” eller socialistisk parti, men fordi det er i det rød-grønne politiske fællesskab, at ambitionerne om en bæredygtig omstilling har bedst betingelser.

Vi oplever dog, at Mette Frederiksen lige nu arbejder intenst for en regering over midten. Og det har jeg svært ved at se Alternativet lægge mandater til. Så der er en sandsynlighed for, at vi endnu en gang ender i opposition, men det har aldrig stoppet Alternativet fra at gøre sig gældende.

Det var lidt herfra. Tak for at læse med. Og endnu en gang: Tak for jer.

Kærlig hilsen
Franciska

Franciska Rosenkilde

1 Like

Kære Franciska, kære folketingsgruppe!l
Må det være mig tilladt at bede jer læse Kim Davidsens indlæg i “Politiken” “Læserne mener” søndag og give det en ekstra overvejelse!
Med venlig hilsen
John Lundahl Rasmussen
Nyindmeldt medlem Frederiksværk.

2 Likes

Kære Franciska :green_heart:

Det er dejligt, at Alternativet igen er velrepræsenteret i Folketinget. Og hvad skal vi så gøre med magten denne gang :sweat_smile: :face_with_monocle:

Der er en række politikområder, som jeg mener, at Alternativet endnu ikke har gjort sig nok tanker om. Det drejer sig fx om cyber-sikkerhed, ældrepolitik og fredspolitik. Det havde nok været på sin plads at skrive ældresikkerhed - men ok det kunne måske misforstås eller slet ikke forstås…

Nu er politikerjobbet sikret i måske fire år og så tillader baglandet at skrive om, at det føler sig glemt… (I andre tråde her på dialog…)

Eller måske kunne vi få meget mere gang i kommunikationen her på Dialog med Folketingskandidater og alle os. Det var i hvert den platform, som der blev inviteret på, da der var valg til politisk ledelse i seneste afstemningsomgang. Lederen skulle kunne kommunikere på dialog…Men---- så jeg forstår sagtens modstanden.

Og den bliver bare større og større, hvis kommunikationen udebliver…

Jeg håber på noget helt andet!

Kærlig hilsen Gunhild