Dialog-dovne Alternativister

Det her leder-valg er fandme det bedste, der er sket længe i Alternativet. Og, nej, jeg taler ikke om, hvem der blev valgt, men måden det skete på. Anført af Hovedbestyrelsens modige beslutning om et åbent valg bakkede medlemmerne flot op med saglig dialog og debat. Bravo!

Det helt utrolige var endda at Dialog-platformen her måske for første gang spillede en større rolle. Det er vildt godt. Nu gælder det om, at gribe det momentum, og for alvor tage Dialog i brug.

Hvorfor?

Den første no-brainer er, at det er vores egen platform, hvor vi ikke er underkastet et-eller-andet stort firmas politik, og hvor vores data ikke bliver en del af et overvågningskapitalistisk foretagende.

Den næste no-brainer er, at vi højere grad kan have dialoger, der ikke bliver forplumret ved at være på den store scene i den helt store offentlighed. Den forplumring sker både, fordi der kommer tilråb fra trolde, politiske modstandere eller bare random fjolser. Og fordi vi er bevidste om, at vi optræder i det rum, og derfor måske taler på en anden måde. Måske enten mere forsigtigt eller mere firkantet, fordi rummet er mindre trygt.

Den vigtigste no-brainer er, at det ikke er det nemmeste og mest bekvemme valg. Ja, jeg ved godt, at Facebook er mere brugervenlig, at det er nemmere, fordi man måske allerede bruger det osv, osv. Og at Dialog stadig har en del mangler. Men hvad blev der af “vi bygger flyet, mens vi flyver”? Eller hvad blev der af, at bæredygtige løsninger skal vælges selvom de kræver mere tid og omhu?

Med andre ord, så er det fandme på tide, at vi ‘wårker the talk’, som vi siger visse steder i Jylland.

Det er på tide, at vi i fællesskab som aktive og mindre aktive medlemmer gør os det ekstra besvær og flytter vores dovne røv ind på Dialog. Ligesom vi var de første til at gøre det ekstra besvær med at affaldssortere, eller køre med tog eller hvad end, vi hver især har truffet af bæredygtige valg.

Dialog er det bæredygtige valg for os.

Så lov dig selv at fra i dag af, så bliver Dialog dit første-valg, når du skal skrive, debattere, arrangere eller gøre andet, som primært har betydning for andre Alternativister. Første-valg, fordi der selvfølgelig også er andre platforme, som du kan dele dit skriv eller dit event fra Dialog på, og dermed trække opmærksomheden herind på Dialog.

Og, nej, jeg vil her ikke høre noget ‘men’, eller noget om, hvad der ikke virker så godt på Dialog. Tag beslutningen og lad os i fællesskab få det til at virke.

Lad mig i stedet høre, hvad vil du gøre, for at give en hånd, så vi kan flytte ind her på Dialog?

41 Likes

Tak for den velmenene opsang Troels, er ganske enig og vil prøve at virkliggøre det.

9 Likes

Du har helt ret - jeg skal gøre mit bedste :slight_smile:

7 Likes

Velkommen til Dialog, Carsten :slight_smile:

3 Likes

tak for reminderen Troels! <3 du har ret :slight_smile:

7 Likes

Sådan Troels, det var lige hvad vi doven-røve havde brug for at høre… :joy::joy:
Jeg vil skrive mere herinde nu og dele på fjæsen…
God mandag!

7 Likes

Og hvis det er likes man gerne vil have - har du lige bevist at man kan få 18 på ca. to timer :slight_smile:

Helt enig i din opsang :slight_smile:

6 Likes

Jeg er meget enig og en af dem der dagligt debattere på Twitter men meget lidt på Facebook og vil sparke lidt til mig selv, det er alt for længe siden jeg har skrevet her ! Så tak for sparket

6 Likes

Og nu har jeg downloadet app’en Discourse, der giver nemt adgang direkte fra min mobils home screen.

2 Likes

Kære Troels
Tak for din opfordring og helt relevante opsang. Lad os nu vise, at vi formår, at gøre det åbenlyst rigtige.
Kh Margrethe

6 Likes

Trængte til et skub, og bær så lige over hvis der bliver kludret lidt

9 Likes

Alt har en læringskurve og der er god plads til kludren :green_heart:

6 Likes

Nu skriver jeg lige her, som måske er et lidt forkert sted. Jeg havde forberedt mig på digital afstemning mange dage i forvejen, fået gennemtrumfet tidsændring af en begivenhed for at være klar på det rigtige tidspunkt - og så duede det ikke! Tænk, jeg skulle have været meldt til kl 12 - det stod med småt et eller andet unseeligt sted.

Men ellers tak, Troels. Jeg vil øve mig i at hoppe herind og finde ting, jeg kan tale med andre om. Jeg skal nok få det lært. Håber jeg.

3 Likes

Helt sikkert. Og folk som regel søde til at hjælpe.

Bruger du smartphone kan evt downloade app’en Discourse som giver nem og enkel adgang til dialog.

3 Likes

Er det Discourse eller Discord? Kan ikke finde førstnævnte…?

Det er Discourse - hvis det er appen fu gerne vil have, hedder den DiscourseHub

2 Likes

Det her skriv er fandme noget af de bedste, jeg har læst længe i Alternativet, Troels. Tak for det. :slight_smile:

Jeg vil gøre som du skriver og tænke på Dialog først, når det kommer til Å-sammenhænge. Og ikke svare lige så ofte og hurtigt på Facebook, hvis jeg bliver tagget, som man nogle gange kan komme til.

Og så vil jeg prøve at gøre Dialog bedre som platform. Har startet en tråd til formålet, hvor vi kan samle ønsker. Byd endelig ind, hvis I har idéer eller smertepunkter:

7 Likes

I de år jeg har været medlem er det først nu, der er kommet rigtigt gang i dialog. Det er så fedt :grinning::green_heart::green_heart:

6 Likes

Yes - vi gør det - NU

5 Likes