Der er et alternativ som vil gøre dig rig

uffesnyhedsbrev

Kære medlem af Alternativet

Det er lige om lidt, det gælder. Folketingsvalget nærmere sig med hastige skridt. Og mens det er positivt, at vi indiskutabelt bærer en betragtelig del af æren for, at det er lykkedes at gøre valget til et klimavalg, ja, så har vi stadig et stykke vej i forhold til at forklare vælgerne, at man uden skyggen af tvivl sætter det grønneste kryds, hvis man sætter det ved liste Å. At forklare vælgerne, at Alternativet er det eneste reelle bud på et farvel til business-as-usual og et dybt opgør med et økonomisk system, der gør mennesker og naturen syge.

Derfor går vi i dag på gaden eller på torvene rundt omkring i hele landet for at fortælle borgerne – ja, vores medmennesker – om vores grønne og humanistiske projekt. Og ikke mindst om, at klimakrisen ikke bare er en bunden opgave eller decideret surt slid, men også en enestående mulighed for at skabe det samfund, vi drømmer om.

Ja, vi kan skabe byer, hvor luften er renere og hvor der ikke er giftig os fra bilerne. Vi kan skabe et landbrug, der ikke udpiner vores natur og ikke fylder sprøjtegift i vores drikkevand. Vi kan skabe et land, hvor naturen er vild og livet har frie udfoldelsesmuligheder.

Vi kan skabe et samfund, der har en helt anden forståelse af, hvad der giver værdi. Hvor afkast ikke er renter på opsparingen, men en gulerod dyrket i haven. Hvor spekulation ikke handler om at tjene hurtige penge på aktiemarkedet, men handler om et barn, der tænker over og lærer at forstå sammenhængene i naturen. Hvor arv ikke er noget materielt, men den planet vi giver videre til vores børnebørn.

Det er derfor, jeg siger, at klimakrisen ikke bare er en (kolossal) udfordring, men også en mulighed for at skabe rigere liv. Liv, der er rige på det, der virkelig betyder noget. Liv, der er rige på nærvær, omtanke og kærlighed.

Alt det skal vi folde ud i dag og i de kommende dage. Det handler ikke kun om CO2-udledning eller de 55 boreplatforme, der står og pumper olie og gas op af undergrunden i Nordsøen. Det handler om det mest dyrebare vi har: Hinanden. Naturen.

Herunder er fire ting, du kan gøre, hvis du vil hjælpe til med det samme.

givetbidrag_nb_knapdelbudskabet_nb_knap
vorespolitik_nb_knapmoedalternativet_nb_knap

Det er vores udgangspunkt: Klimahandling – og ønsket og drømmen om noget bedre. Og ja, en plan for, hvordan vi når derhen. Den kæmper vi for i de sidste dage af denne valgkamp – men så sandelig også, ja ikke mindst, i tiden efter valget.

Vi går til valget med en ambition om at blive Folketingets frie stemme i den kommende valgperiode. En stemme, der gerne vil samarbejde, men som også holder partierne op på deres løfter. En fri politisk stemme, der gerne indgår kompromisser, men ikke vil kompromitteres.

Det tror jeg på, at vi kan lykkedes med sammen. Der er – stadig – et alternativ.

Kh Uffe


MØD OS ELLER TAG KONTAKT

Alternativet

Åbenrå 33

1124 København K

+45 71 79 18 64

www.alternativet.dk

alternativet@alternativet.dk

medlem@alternativet.dk