Den lille skarpe til morgenkaffen - Storkreds KBH - 3. juni, 2016

Nyt fra Storkredsen

Det er sikkert ikke gået heeeeelt ubemærket hen, at vi i weekenden havde årsmøde i Odense. Måske var du med hele vejen med vedtægtsdiskussioner, afstemninger og valget af en skarp ny hovedbestyrelse - for ikke at glemme forløsningen med springende champagnepropper og dans til ud på de små timer. Måske sad du klar ved tasterne derhjemme til at stemme på de opstillede kandidater til hovedbestyrelsen godt rustet med tålmodighed, da dagen skred i den anden enden. Og måske havde du bare travlt med at nyde det helt fantastiske weekendvejr. Du får thumbs up for hele baduljen uanset.

Et stort tillykke skal lyde her fra Storkredsen til de seje Københavnertyper, der blev stemt ind i Alternativets hovedbestyrelse: Maj Baltzarsen, Brian Frandsen, Nilas Bay-Foged, Morten Krohn, og til suppleanterne Gitte Meneka Hansen og Jesper Arp Rasmussen. You did it!
Vi glæder os til at nyde godt af jeres visioner, engagement og drive. Det bliver helt sikkert en smuk omgang.

De nystiftede bydelsforeninger [Indre By] (Redirecting...) og Vanløse-Brønshøj må du også gerne sende en kærlig tanke. Er du bosat i et af nabolagene, ja så har du nu et nyt grønt fællesskab, du kan dyrke.

I denne udgave af den lille skarpe får du tips til, hvad du kan bruge din Grundlovsdag på, hvis den skal tilføres lidt grønt. Du får også et interview med Innovation Youth, der er morgenfest under opsejling, og så inviterer Frederiksberg Kommuneforening på et spændende møde i næste uge, som du gerne må deltage i, selvom du ikke har 2000 som postnummer. Men mere om det længere nede i brevet.

God læselyst!Grundlovsdag nærmer sig med hastige skridt. Derfor har vi her samlet en lille håndfuld gode arrangementer til dig, som du kan kaste dig over på søndag.

1. Grundlovsdag med Alternativet, KBH Omegn
Mindsanten om ikke vores gode naboer i Omegnen er kommet os i forkøbet, og har bikset et hyggeligt fællesarrangement sammen til Grundlovsdag. Føler du dig modig, så er her en mulighed for at lære Å-folket fra Omegnen lidt bedre at kende, lytte til oplæg, og diskutere den 167 år gamle grundlov. Det forgår altsammen under åben himmel ude ved den gamle præstegård i Glostrup. Præstegården ligger tæt på offentlig transport, og der er supercykelsti det meste af vejen, til dem med gode ben. Medbring din egen lille madkurv, et grønt tæppe eller andet blødt til at sidde på, dit gode humør, og din nysgerrighed. Så kan det ikke gå helt galt. Læs mere og tilmeld dig her.

2. Ørestad Grundlovsfest og Bjergløb
I Ørestaden er der dømt både fest og motion i én stor skøn pærevælling. Her er der stykket et ambitiøst dagsprogram sammen med musik, gymnastik, løb og politiske taler. Uffe Elbæk slår vejen forbi for at holde grundlovstale kl.17.40, hvor TV2 også har meldt deres ankomst som dokumentarister, så har du mod på at svinge forbi med lidt opbakning, tages det imod med kyshånd.
Er du let til bens, kan du overveje at deltage i Ørestad Bjergløb 2016 - og har du stærke arme, så kan Store Å tages med en tur over bakkerne.

Med andre ord, så er der gode muligheder for at slå et slag for Å, få dagens motion og et par kloge ord og lækre toner med på vejen. Se programmet og tilmeld dig her

3.Grundlovsdag på Lighedsvej, Frederiksberg
Det tredje og sidste arrangement foregår på Lighedsvej i den hvide by på Frederiksberg, hvor Uffe også gør pitt-stop for at tale. Der har været lidt snak om netop dette arrangement på Facebook, og for undgå forvirring, så er det som følger: Arrangementet er et lukket arrangement for beboerne i de 80 huse i den hvide by. Det er altså ikke et offentligt drop-in arrangement. Omend der nok kan blive plads til et par bagdele i sæderne på Lighedsvej hist og her, så vil vi gerne opfordre alle til at tage turen til et af de to ovenstående arrangementer i stedet.Alternativ Morgen er tilbage!

Så er der igen nysgerrige, humørfyldte, og modige arrangementer på programmet lige fra morgenstunden. Storkredsen vil gerne fortsætte hvor Landssekretariatet slap, med det fine ‘Alternativ Morgen’ koncept. Arrangementerne laves med henblik på, at du får rusket gang i både krop, sjæl og hele længselsregistret inden du skal videre på job eller ud i andre daglige gøremål. Og inspireret af Årsmødet, skyder vi det hele i gang med en kæmpe dansefest.

Tirsdag d. 7. juni mellem kl. 7.30 og kl. 8.30 skruer vi op for musikken og starter dagen sammen til glade dansevenlige toner. Kom og få en god svingom eller to sammen med dine ynglingsalternativister, og få tanket op på glædeskontoen. Du skal turde at være lidt modig, det ved vi. Men vi har tillid til, at du godt tør kaste dig ud i det. Og du skal være meget velkommen til at tage dine modige familiemedlemmer, kollegaer, naboer og alle søde mennesker på din vej med ind forbi Åbenrå til en dans over en kop kaffe og lidt morgenbrød.

Modige hilsner
Den danseglade Storkredsbestyrelsen i København


Nyt fra bevægelsen

Vær med til at definere Alternativets politik på Frederiksberg

Kom og vær med til at definere politikken på Frederiksberg. Frederiksberg Kommuneforening inviterer indenfor til en aften, hvor vi skal diskutere Alternativets politik på Frederiksberg ud fra oplæg som kommuneforeningens tre arbejdsgrupper er kommet med.

Vi skal blandt andet tale om, hvordan Alternativet skal markere sig politisk i Frederiksberg Kommune. Hvilke værdier skal vi fremhæve, og hvad skal vores mærkesager være?

Hvis du er medlem af Alternativet på Frederiksberg så kom og vær med til at udforme og vedtage den politik, der skal definere Frederiksberg. Er du ikke er medlem, så kom alligevel og se hvordan vi arbejder. Det bliver helt sikkert en sjov aften, hvor du vil få en spændende chance for at beskæftige dig med Alternativets vision for fremtidens Frederiksberg.

Tilmeld dig arrangementet her


Vi skal styrke det entreprenante mindset

I Alternativet elsker vi alle de initiativer, der sigter mod at styrke et mere entreprenant Danmark. Vi tror på, at løsningen på fremtidens udfordringer skal findes i kreativiteten, i samarbejdet og i handlekraften – og vi tror på, at det er nødvendigt, at vi alle lærer at bruge vores kritiske analytiske sans, når vi skal udfolde vores kreativitet og entreprenante energi på vejen mod et bedre Danmark. Derfor bliver vi også altid henrykte, når vi hører om alle de fantastiske initiativer rundt omkring i verden, som sigter mod at styrke netop dette. Og vi vil rigtig gerne dele en hel masse af dem med jer.

I begyndelsen af året skød en lille århusiansk virksomhed, i samarbejde med Nordea-fonden, projektet Innovation Youth i gang. Projektets formål er at styrke det entreprenante mindset og den innovative tænkning hos unge – og at give unge dét, de kalder ’innovation på formel’.

Vores Storkredsrapporter, Julie har fået sig en god dialog med en af nøglepersonerne i Innovation Youth, Lea Kruse. Læs her, hvad der kom ud af det.Den 4 -5. juni: Ejerskab i ny politisk kultur - Weekendseminar Se kalender på alternativet.dk
Den 5. juni: Ørestad Grundlovsfest og Bjergløb
Den 5.juni: Grundlovsdag med KBH Omegn
Den 7.juni: Alternativ Morgen - Morgenfest
Den 8. juni: [Å-Workshop KBH - Slow med Tanja Schjellerup]
(SLOW med Tanja Schjellerup)
Den 9. juni: Tema-Torsdag. TIPP Se kalender på alternativet.dk
Den 9. juni: Natursyns Salon Se kalender på alternativet.dk
Den 11-12. juni: Ejerskab i ny politisk kultur - Weekendseminar Se kalender på alternativet.dk
Den 12. juni: Peter Fischer-Møller i offentlig søndagssalon om religionspolitik
Den 21. juni: Arbejdsmøde i KV17 arbejdsgruppen ’ Mangfoldighed og repræsentation’
Den 23. juni: Dansk Socialrådgiverforening besøger Alternativet Se kalender på alternativet.dk
Den 26. juni: Leg med Landbruget

Den 9.-13. juli: Den alternative Sommerhøjskole

Den 20. august: Copenhagen Pride Parade -vil du være med?

København Kommuneforening
Alternativet København inviterer til picnic i det grønne

Nørrebro:
Ingen annoncering

Valby:
Ingen annoncering

Indre By
Ingen annoncering

Vanløse-Brønshøj
Ingen annoncering

Tårnby:
Den 9. juni: Åbent møde med Skovhjælperne

Dragør:
Ingen annoncering

Østerbro:
Ingen annoncering

Frederiksberg:
Den 6.juni: Vær med til at definere Alternativets politik på Frederiksberg

Bispebjerg/NV:
Ingen annoncering


Fik du ikke åbnet og læst det seneste nyhedsbrev, så fortvivl ej - du kan gå ombord i de tidlige breve til Storkredsen her:

Vi har stadig fundet kontakten til fortællingen om åbninger og kliks i AlleOs, men du har åbnet, og er nået hertil - det er det vigtigste. Det betyder nemlig, at vores slid ikke har været forgæves;)

Vi er 3496 (+30), der følger Alternativet København Facebook-siden og
3577 (+36) der følger Alternativet - Lokalgruppe københavn.

De mest aktive FB-tråde fra den senest uge (yep it’s only been a week):

Niko Grünfeld: Optur med Indre By

Lasse Emil Stougaard: Vi Ses hos Clement

Alternativet København: Nogen Køber Balloner og Champagne…


Kærligt opråb til alle

Involver dig i dialogen omkring politikudvikling, bevægelsesprojekter, slyngelstue, mærkesager og meget mere i Alternativet. Kort sagt, så er det på https://dialog.alternativet.dk/ du skal indfinde dig, hvis du på dagligt basis vil blande dig i debatten om, hvor vi skal hen, og i hvilken retning vores bevægelse skal udvikle sig. Det samme gælder, hvis du ønsker mere information om, hvordan du ansøger om midler fra Å’s aktivitetspulje i Storkredsen eller viden om, hvordan du får noget med i nyhedsbrevet her. Den viden finder du under STORKREDSE -København.

Det er også ok, at være med på en kigger, og bare holde dig opdateret på den seneste udvikling. Vil du nærlæse referater fra Storkredsbestyrelsen, så er disse tilgængelige på Alternativets Wiki.