Den lille skarpe til morgenkaffen - fra Storkreds KBH - 15.marts, 2016

Nyt fra Bestyrelsen

DET CO-CREATEDE ÅRSBUDGET 2016
På grundlag af et godt åbent bestyrelsesmøde om storkredsens budget, har bestyrelsen vedtaget storkredsforeningens budget for 2016. De vigtigste budgetposter er:

  • Støtte til kommuneforeninger og bydelsforeninger: 110.000 kr.
  • Aktivitetspulje som kan søges af alle medlemmer / grupper til allehånde alternative indsatser: 95.000 kr.
  • Pulje til støtte af tilbagevendende faste begivenheder (8. marts, 1. maj, Priden, Grundlovsdag, Kulturnatten): 25.000 kr.
  • Sekretær (til håndtering foreningens mails, løbende administration, medlemskontakt mm.): 70.000 kr.

Bestyrelsen modtager allerede nu ansøgninger til aktivitetspuljen - og der er også en vejledning på vej.
Støtten til kommuneforeningerne ventes udbetalt i 4 rater (i takt med at storkredsen modtager medlemsbidrag fra landssekretariatet).
Der vil meget snart komme et opslag ud om sekretærstillingen, som ventes at blive en fleksibel deltidsstilling på 10-15 timer om ugen i gennemsnit.

Se referatet fra bestyrelsesmødet d.7.marts + det detaljerede budget HER. Spørgsmål til budgettet kan rettes til Kathrine, Kim eller Gitte eller direkte til storkredsens email.


Helt i ånden af #flerevedmere var alle de gode Alternative Storkredsbestyrelser og Hovedbestyrelsen samlet i 11 intense timer lørdag med dialog og udvikling som omdrejningspunkt.

Emner som organisering, værdikompasset, bestyrelser som Organizers, skabelse af handlerum, demokratiets renæssance, udviklingen af kommune- og lokaludvalg blev berørt, og der blev erfaringsudvekslet til den store guldmedalje. Og så blev der snakket vedtægter, hvilket viste sig at være både komplekst, indsigtsfuldt og ret sjovt.

Her vil vi i samme åndedrag gøre lidt reklame. For vedtægterne er netop nu under kærlig behandling inde på dialog.alternativet.dk. Og der foreligger et yderst vigtigt stykke arbejde i at være med til at skabe vedtægter, der afspejler den udvikling, som vores parti og bevægelse har været igennem og den virkelighed, vi nu står overfor. Vores vedtægter er nemlig vores fundament, så det skal holdes fugt- og konfliktfrit.
Derfor er du inviteret til et Åbent møde om vedtægterne d.24.marts kl.12 i Åbenrå. Og du behøver ikke at være paragrafhaj eller have kørekort i vedtægter. Din nysgerrighed og din lyst til at engagere dig i udviklingen af vores bevægelse gør det ud for indgangsbilletten.

Center for konflikthåndtering slog også et smut forbi lørdagsmødet med et oplæg omkring… well… håndtering af konflikter. Det gav anledning til overvejelser om, hvorvidt vi, som den første politiske bevægelse i historien, skal etablere et landsdækkende konflikthåndteringskorps, der kan gøre os i stand til at hjælpe hinanden, når hjælpen er tiltrængt og hårknuder skal løses.
Hvis du kunne tænke dig at sidde med i en sådan gruppe, så send os endelig en mail på storkreds.kbh@alternativet.dk.

Dagen sluttede med et par timer på Christiansborg i godt selskab med sekretariatschef Mikkel Nørskov Kjær, en check-in og status på den grønne gang, og en god dialog omkring kommunikation og synergier mellem Christiansborg og Storkredsene.

Disse storkredsmøder hvor bestyrelserne mødes, har vist sig at være både stimulerende og yderst berigende for medlemmerne ude i de danske bestyrelser. For selvom vi er ét Alternativ, så står storkredsene hver især over for forskellige udfordringer. Og vi kan lære meget af hinanden og give hinanden en hånd med, så vi sammen sikrer, at vores bevægelse vokser sig stor og stærk, så vi kan redde verden helt ude i kringelkrogene af vores land.

En fyldig beskrivelse fra dagen er snart at finde på dialog.alternativet.dk

Nyt fra Bevægelsen

En Alternativ Kvindernes Kampdag
Der skal ikke mere end en håndfuld gæve Alternativister til, at stable et formidabelt 8. marts arrangement på benene. Historien begyndte en torsdag aften på Suffragetten, generel god stemning og Nanna Larsens fine guitar og smukke stemme, satte gang i kærlige tanker og starten på en plan.
Fire uger og et formidabelt samarbejde senere, løb Alternativets 8. marts arrangement af stablen, på en stuvende fuld og udsolgt Suffragetten.

På den korte tid var det lykkes os at få fat i cremen af disse dages mest interessante ligestillingsstemmer, til at stille op i en paneldebat, nemlig Henrik Marstal, Emma Holten, Jytte Larsen, Anna W. Petersen, og Jette Bjerrum.
De blev flankeret både før og efter, af en skøn blanding af musikalske og lyriske indslag: Eif, Nye Mennesker ved Line Bøgh og Ann Falden, Nanna Larsen, Gurli Octavia og Band kun afbrudt af Linda Nørgaards fede provokerende poetry slam og Ellie Jokars skæve humor.

Aftenens hovedtaler, Dennis Nørmark, var i bedste alternative ånd ikke Alternativ, men derimod liberal og det triggede publikum til at gå ind i en god debat med masser af enighed og uenighed.
Se de smukke stemningsbilleder fra aftenen taget af Ulla Manel Berghagen HER - Du kan også dykke ned i de dygtige artister HER

Alt i alt blev målet om en festlig og interessant aften indfriet… I hvert fald ifølge det beskedne arrangør team. Og hvis man kan stable det her arrangement på benene på så kort tid, hvad kan vi så ikke finde på til næste år?


Vi er stødt på vej til at runde et smukt kapitel i Alternativets spæde historie af, når det gælder søndagssalonerne og politiske laboratorier for ligestilling, ligeværd og repræsentation. Og tovholdergruppen, der står bag denne kraftanstrengelse af et forløb har gjort intet mindre end et FANTASTISK stykke frivilligt arbejde.
Det sidste fysiske politiske laboratorium blev afholdt i søndags. Men du kan stadig nå at blande dig i debatten og få et af de sidste ord i dialogen. Det kan du gøre på det digitale politiske laboratorium på dialog.alternativet.dk. Her kører dialogen indtil d.18.marts.


Af Banen, af Banen… Her Kommer Valby/Sydhavn
Lokalkredsen for Valby/Sydhavn fik en fantastisk start i Kulturhuset Valby den 10. marts 2014. Her kom 25 engagerede borgere/medlemmer for at høre om planerne for lokalkredsen. Der blev udviklet konkrete koncepter til aktivisme og nedsat forskellige grupper, der bl.a. skal arbejde med
1.) Valby Kulturdage,
2.) Frøbombe-initiativ,
3.) Motionsdag,
4.) Velkomst af flygtninge mm.,
5.) Gentænk genbrugstationen,
6.) En aktiv Kulbane,
7.) Madspild og måltid i Valby

Der er nu nedsat en arbejdsgruppe, der arbejder med produktion af nyhedsbreve, facebookgruppe samt indkaldelse til de næste møder.
Mange gode hilsner Lars Rene Petersen og Niko Grünfeld (initiativtagere)

Mød Alternativet Valby/Sydhavn på Facebook


Paul McCartney er ikke blot en stor musiker. Han er også frontfigur for foreningen Meat Free Monday, som han har stiftet sammen med sine døtre Mary og Stella. De får den grønne tommelfinger fra os i denne udgave af nyhedsbrevet.

Læs mere om foreningen


Måske du tænker ‘hov for filan, der er jo aktiviviteter, der mangler?’ Og det gør der måske, fordi kalenderen stykkes sammen af tålmodige mennesker, med nogenlund overblik. Men der sker så meget ude i vores smukke bevægelse. Også i kroge, hvor redaktionens følehorn ikke er nået ud. Derfor har vi brug for, at du tipper os. Har du tip om alternative aktiviteter på storkreds- og lokalplan til bevægelseskalenderen, så skriv til Stine.holmgaard@alternativet.dk. Så kvitterer vi med en inklusion i det næste nyhedsbrev.

(Kalender ikke længere tilgængelig).


Fik du ikke læst nyhedsbrevet d.2.marts, så har du chancen for at få lidt ekstra godt input her

Det seneste nyhedsbrev blev åbnet af 1365 medlemmer
362 valgte at klikke sig ind og læse nogle af de spændende indlæg, skrevet af frivillige for frivillige. (Det kan vi altså gøre bedre)

Vi er 3299 (+37) der følger Alternativet København Facebook-siden
3326 (+50) følger Alternativet - Lokalgruppe København

De mest aktive FB-tråde fra de forgangne 2 uger, kan du se her:
Helene Udsen: Deltagelse i 'Det smukke menneske - En aktivitetsuge i København
Stine Holmgaard: Når der puttes i debatdogmerne
Erik Fischer: Irma’s medlemsbestyrelse med fokus på økologi
Klare Nirmala Rongen Jensen: Opråb om mangel på Alternativ Boligpolitik
Jan Kristoffersen: Efterlysning på flere frivillige til politiske samtalesaloner med Europa på agendaen

Der er gang i dialogen omkring politikudvikling, bevægelsesprojekter, slyngelstue og meget mere. Kort sagt, så er det på https://dialog.alternativet.dk/ du skal indfinde dig, hvis du på dagligt basis vil blande dig i debatten om, hvor vi skal hen, og hvilken vej vores bevægelse skal udvikle sig. Du kan også bare være med på en kigger, og holde dig opdateret på den seneste udvikling.
Vi ses på dialog