Den lille skarpe til formiddagskaffen - fra Storkreds København - 30. april, 2016

Nyt fra Storkredsen

Det er ganske vidst. Da man i tidernes morgen var færdig med at uddele vejr til alle de 12 måneder i året, stod stakkels april tilbage uden noget. Heldigvis var alle de andre måneder gavmilde og de gav hver især lidt af deres vejr til stakkels april. Og sådan blev det til, at april fik lidt af det hele. Det er også derfor, at man aldrig helt ved, hvad man kan forvente sig af april - og derfor april er så omskiftelig i sit udtryk. April stormer, fejer, evner ejer, smiler og smelter, og kræfter vælter (i hvert fald ifølge Bjørnestjerne Bjørnson). Og april har i år været både grøn og gunstig (og lettere regnfuld med mange gode anledninger til at køre HYGGEN i stilling. April har bragt mange nye spirende tiltag, initiativer og arrangementer med sig i Å-storkredsregi, som vi tager med os ind i maj med smil på læben.

Vi har afholdt åbent bestyrelsesmøde om forslag til vedtægtsændringer, vi har fået stiftet en ny kommuneforening i København og to nye bydelsforeninger på henholdsvis Nørrebro og i Bispebjerg/NV er sprunget ud. I Brønshøj, Husum, Vanløse og Tingbjerg er bydelsforeningen undervejs, og det samme er den i gode gamle Valby.

Der er et brag af et årsmøde i støbeskeen, som storkredsen ikke vil tage æren for, men som vi håber at se mange af jer medlemmer fra Københavns Storkreds til i næste måned i Odense.

Og så er KV17- planlægningskedlerne begyndt at boble blidt, og der skrues forsat op for blusset.

Sidst men ikke mindst, så har den Aarhusianske IT-superhelt og tovholder, Thomas Huulbæk Titanium og det grønne digitale ‘Å Team’ tryllet Å’s helt egen medlemsplatform ‘AlleOs’ i gang. Og det er vigtigt at få med.

Har du endnu ikke været forbi ‘AlleOS’, for at pynte på din egen medlemsprofil med beskrivende ord, et vellignende foto af dig selv, og en enkelt ladcykel eller to til låns - så afsti afsted - (men først når du har læst nyhedsbrevet her- one thing at a time!).

Fremover vil vi blandt andet sende ’ Den lille skarpe’ direkte ud fra denne platform. Derfor er det vigtigt, at du går ind og vælger, hvilke typer nyheder du ønsker at modtage fra Å, så du ikke misser brevet.

Vil du være med på noderne og vide hvad der sker i Storkredsen, så er det altså her, du melder ind.

Og så er det vidst blot at sige…Kom maj du søde milde…


Alternativet har globalt udsyn

_”Alternativet er et læringsprojekt, hvor vi hele tiden arbejder på os selv, vores organisation og den måde vi gør tingene på”. Sådan starter min snak med Kim: næstformand i Alternativets storkreds og en erfaren herre, når det kommer til politiske processer. Han har været politisk aktiv stort set hele sit liv og så har han en forkærlighed for højskolen, hvilket blandt andet er derfor han er vild med Alternativet som parti, bevægelse og politisk projekt.

Læs med her og bliv klogere på Kims politiske engagement i fortiden, nutiden og hvorfor han brænder for Alternativet.


Nyt fra Bevægelsen

Kom til 1.maj i Åbenrå

Gode mennesker har haft travlt med at stable en lille snedig sag af et 1.maj arrangement på benene. For er vi dem, de andre ikke må lege med, er det altså ikke ensbetydende med, at vi tager os til takke med at være bænkevarmere uden for den store røde imaginære dør til Fælleparken. Nixenbiksen! I stedet byder vi nu alle københavnske Å-folk op til dans og fylder balkortet på arbejdernes internationale kampdag med nysgerrige samtaler, morgenmad og rigelige mængder af hygge og god fælleskabsånd.

Der er bestil økologisk overskudsbrød, sol over Fælledparken og rigelige mængder af gode mennesker. Vi starter i Åbenrå 33 kl.9.00 med gratis morgenmad og kl.11.00 tager vi Store Å under armen og går mod Fælledparken, hvor vi afholder samtalesalon med temaet “Hvordan skaber vi et rummeligt arbejdsmarked, hvor der er plads til alle?”

En stor tak skal lyde til ‘Det Rene Brød’, der endnu engang har doneret overskudsbrød til arrangementet og til kraftpræstationen fra Alternativets unge i KBH, der er initiativtagerne til dagen.

Læs mere om arrangementet på Facebookbegivenheden her


Har du nogensinde mødt en vaskeægte ildsjæl? Sådan én, der inspirerer dig til at handle? Til at gøre noget andet og mere?

Sådan én er Lars René Petersen fra Valby. Og ham kan du lære bedre at kende i denne udgave af ‘Møde et Storkredsmedlem’.

Læs Julie Navntoft’s interview med Lars her.Kan vi tale religion her i vores parti uden at slå knuder på os selv og hinanden, og lukke ned for nysgerrighed og empati? Er det for delikat et emne, og kan vi mon på sigt lykkes med en politik på området, som kan have et samlet Å som afsender?
En ting er sikkert - der er både mod og vilje til at søge udvikling og omstilling på området i vores bevægelse, samt et par fanebærer, der frygtløst har kastet sig ud i de første spadestik til dialog, samtalesaloner og politiske laboratorier, som skal munde ud i et visionsskriv på området.

Og det er skam ikke gået vores gode debattør, Niels-Simons næse forbi. I denne udgave af 'Debatklubben fra A - Å har han sat én af initiativtagerene til arbejdesgruppen for religion, Fabrizio Macchi D’Ottone i stævne for at kradse lidt i den guddommelige lak og blive klogere på arbejdsgruppens metoder og visioner.

Læs Niels-Simons interview med Fabrizio her


Nyt fra kommune- og bydelsforeningerne

En ikke helt så almindelig aften i Åbenrå

Der er den traditionelle bestyrelsesform. Og så er der minsandten også Alternativet. Tirsdag aften skrev Alternativet København historie, da de ved stiftelsen af den nye kommuneforening gik til valg med mulighed for makkerskabsopstilling. ‘PLEJER er DØD’ blev der sagt. Og så blev der skruet på vedtægter, formuleringer og holdninger - alt sammen ‘in the name of equality’.
Martin Boserup, der tirsdag aften blev valgt ind i den nye forening, har skrevet et godt lille indlæg om en aften, der tog en uventet alternativ drejning, og som resulterede i mere end en overfladisk flirt med gentænkning af de støvede bestyrelsesnormer.

Læs Martins beretning om stiftelsen af Alternativet København her


Den 1. maj: Alternativet fejrer 1.maj - Morgenmad og samtalesalon
Den 1. maj: Æ BindstÅw #4
Den 3. maj: Udvikling af POLA’er - vision lokalpolitik
Den 5. maj: Mød Alternativet
Den 7. maj: Forårsbyttemarked i Alternativet
Den 8. maj: Offentlig søndagssalon om religionspolitik med Naveed Baig
Den 9. maj: Det Entreprenørielle projekt- foredrag og workshop
Den 9. maj: Flere kvinder til Kommunalvalg 2017
Den 9. maj: Intromøde med Alternativets Unge
Den 10. maj: [KBH KV17 Stormøde]
(Flere kvinder til Kommunalvalg 2017)
Den 11. maj: Å-Workshop KBH: The Silent Co-Creation med Bastian Overgaard
Den 11. maj: KV17-møde: Børn og Unge / Integrationsgrupperne
Den 12. maj: Ny Politisk Kultur i Praksis
Den 12. maj:Mød Alternativet
Den 15. maj: Brætspilsdag
Den 17 maj: Spilværktøjer til innovation - igangsæt udvikling, forandring og refleksion gennem brætspil
Den 17. maj: Udvikling af POLA’er - visioner og lokalpolitik #2 feat. Sune Gudiksen
Den 21. maj:Samtalesalon om det gode liv
Den 25. maj: Å-Workshop KBH - Integralteori med Michael Frost
Den 28. maj: Årsmøde i Alternativet, Odense

Den 9. juli: Den alternative Sommerhøjskole

København Kommuneforeing
ingen annoncering

Nørrebro:
ingen annoncering

Valby
Den 9. maj: Stiftende årsmøde for Valby bydelsforening

Brønshøj, Husum, Vanløse og Tingbjerg:
ingen annoncering

Tårnby:
Den 17. maj: Bestyrelsesmøde

Dragør:
ingen annoncering

Østerbro:
ingen annoncering

Frederiksberg:
ingen annoncering

Bispebjerg/NV:
ingen annoncering


Fik du ikke åbnet og læst det seneste nyhedsbrev, så fortvivl ej - du kan gå ombord i de tidlige breve til Storkredsen her:

Det seneste nyhedsbrev er blevet åbnet af:
2852 medlemmer
og 270 har klikket på nyhederne.

Vi er 3436 (+29), der følger Alternativet København Facebook-siden og
3507 (+38) der følger Alternativet - Lokalgruppe københavn.

De mest aktive FB-tråde fra de forgangne 2 uger, kan du se her:

Niko Grünfeld Valg i Københavns kommuneforening

Troels Christian Jakobsen: Den nye bestyrelse

Sabine Behrmann: Alternativet får nej for tredje gang til 1.maj

Annika Martins: Ny bestyrelse i Bispebjerg/NV

Claus Jansson: Fra politisk benlås til politisk håb

Der er gang i dialogen omkring politikudvikling, bevægelsesprojekter, slyngelstue og meget mere. Kort sagt, så er det på https://dialog.alternativet.dk/ du skal indfinde dig, hvis du på dagligt basis vil blande dig i debatten om, hvor vi skal hen, og i hvilken retning vores bevægelse skal udvikle sig. Du kan også bare være med på en kigger, og holde dig opdateret på den seneste udvikling. Vil du nærlæse referater fra Storkredsbestyrelsen, så er disse tilgængelige på Alternativets Wiki.

God læselyst derude!

1 Synes om