Debatindlæg om arbejdspligt i Jyllandsposten

Regeringen har som bekendt lavet en fuldstændig vanvittig kontanthjælpsaftale, hvori det fremgår, at helt op til 22.000 borgere nu skal i såkaldt “arbejdspligt”. Det er et frygteligt forslag, som jo er helt modsat, det som vi i Alternativet kæmper for. Derfor har Alternativets finansordfører (Christina Olumeko), beskæftigelsesordfører (Nikoline Erbs Hillers-Bendtsen, suppleant for Torsten Gejl) og Integrationsordfører (Helene Liliendahl Brydensholt) skrevet et fællesdebatindlæg. I kan finde debatindlægget her.

Vi har tillid til mennesker, og vi tror på, at mennesker vil få et lønarbejde, hvis det er muligt for dem. Den mistillid, som regeringen og rigtig mange folketingspartier har til mennesker har medført et monstrøst beskæftigelsessystem på over 30.000 siders kontrol, rigid dokumentation og ineffektiv sagsbehandling. Lad os bygge et beskæftigelsessystem baseret på tillid.

Fortæl os hvad I synes om indlægget og hjælp gerne med at sprede budskabet :smiley:
Mvh Christina, Nikoline og Helene

6 Synes om

Som partsrepræsentant, der er levende optaget af dette emne, er jeg meget meget glad for dette forslag, dets udformning og formulering.
Jeg vil gerne igen henlede opmærksomheden på de omkring 90.000 mennesker, der er aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, mennesker i ressourceforløb, mm., som holdes i ussel fattigdom og som piskes ud på et arbejdsmarked, de ikke på nogen måde kan klare et job i. Hjeneskadede, gigtplagede, sindslidende, handicappede osv.

https://www.jobcentretsofre.dk/2023/09/11/kontanthjaelpsmodtagere-har-mistet-10-af-deres-koebekraft/

3 Synes om

Super fint og velformuleret debatindlæg, jer tre gæve ordførere. Tak for det. :green_heart:

2 Synes om