Budgetforhandlinger og udsatte boligområder

Kære Alternativet i Aarhus - du er inviteret! :sunny:

Idemødé: Budgetforhandlinger i Aarhus Byråd
Hvert år i Aarhus er der de årlige budgetforhandlinger, hvor vi i Alternativet kan påvirke kommunens politiske retning og økonomi. Forhandlingerne bliver i september og formentlig meget intense. Særligt fordi vi skal spare mange millioner kroner i år.

Er du nysgerrig eller har viden eller ideer om vores alle sammens by? Så er du velkommen denne torsdag eftermiddag på rådhuset, hvor vores byrådsmedlem Liv Gro Jensen orienterer om forhandlingerne og lytter til dine input til processen.

Vi mødes i lobbyen ved rådhusets hovedindgangen - kom i god tid:
Mødet er: Torsdag 28. juni kl. 16.00-17.30.

(Der vil blive holdt endnu et møde 6/8 kl. 16.00.)

Politik om udsatte boligområder i Aarhus
Der er indgået et bredt forlig i Aarhus Byråd om udsatte boligområder (på nær Enhedslisten). Alternativet i Aarhus Byråd valgte efter meget grundig overvejelse at indgå i forliget, så vi kan påvirke processen de næste 12 år i en mest mulig empatisk retning.

Baggrunden er en bunden opgave fra et flertal i Folketinget bestående regeringen, DF, S og SF, der tvinger kommunerne til at afvikle de såkaldte ghettoer. Med mindre kommunerne selv gør noget.

Det betyder store omvæltninger for særligt Gellerup/Toveshøj og Bispehaven og for de mennesker, der bor i områderne. I forliget har vi arbejdet på at få nedtonet sanktioner og tvang, og prioriteret ting som genhusning og borgerinddragelse.

Det og meget mere vil vi gerne orientere og snakke med dig om denne fredag eftermiddag i vores lokaler. Vores folketingsmedlem Josephine Fock kommer også og biddrager med vinkler fra landspolitikken.

Du kan læse om forliget her:
https://aarhus.dk/nyheder/borgmesterens-afdeling/nyheder-fra-borgmesterens-afdeling/juni-2018/bredt-forlig-i-aarhus-byraad/

Tid og sted: Lokalerne, Jægergårdsgade 164b, 1. sal - fredag 29. juni kl. 15.00-16.00.

Vi glæder os til at se dig. :slight_smile:

Kærlig hilsen
Liv Gro Jensen, byrådsmedlem og Sander Jensen, 1. suppleant