Bankerne skaber pengene – er det godt?

Torsdag dem 3. maj inviterer Alternativet i Høje-Taastrup og Albertslund til dialogmøde om bankernes pengeskabelse. Det sker i Medborgerhuset kl. 19 .
94% af landets penge laves via bankernes udlån, mens de sidste 6% (mønter og sedler) laves af Nationalbanken.
Det har afstedført at stadig flere danskere er usikre på hvad denne private produktion af penge betyder for landets økonomi – herunder de tilbagevendende finanskriser.
Dette forhold inviterer Alternativet alle med samfundsmæssig interesse til at drøfte med en af de der gennem flere år seriøst har undersøgt landets økonomi og som er bekymret, nemlig Jonas Jensen fra foreningen Gode Penge. Han har i april sammen med tre andre udgivet en bog ”Et pengesystem for Alle” hvor han – ligesom han gør på mødet, vil komme ind på hvad Gode Penge mener skal ændres så vi får et mere krisesikret pengesystem.

  • Vi har sendt en invitation til alle de politiske partier. Vi mener at penge og finanskrise er et anliggende som vi alle må interessere os for – uanset politiske sympatier, siger lokalformanden Knud Anker Iversen.
    Arrangementet er åbent og gratis for alle.
2 Synes om

Godt emne for få mennesker er klar over at det er bankerne der skaber de fleste penge i en digital verden. Det betyder også at verden bliver bygget på gæld, og ikke med samfundets interesse for øje.

2 Synes om

Lyder meget spændende og meget relevant. Håber mange vil deltage.
Hvor ligger Medborgerhuset - i Høje Tåstrup eller Albertslund? Er det her: Taastrup Hovedgade 71,. 2630 Taastrup - lige ved siden af Tåstrup Station?

Ja du har ret. Taastrup Medborgerhus ligger på Taastrup Hovedgade 71 - lige over for Taastrup station. Håber vi ses.
Knud Anker