Årsmøde - program, kandidatliste og vedtægtsforslag

Kære medlemmer på Fyn

Så nærmer vi os årsmødet, og vi i bestyrelsen er ved at lægge sidste hånd på forberedelserne. Her får I program for årsmødet samt kandidatlister og vedtægter med forslag. Vedtægtssættet findes nederst i mailen. I dette sæt har vi indlagt ændringsforslag, som er resultatet af det nationale vedtægtsudvalgs arbejde over det sidste års tid og de beslutninger medlemmerne traf på det nationale årsmøde i Odense i Maj 2016.

Program

13.00 Dørene åbner for indskrivning (udlevering af stemmesedler) - kom og snak med dine med-alternativister inden vi går i gang :slight_smile:
13.45 Vi lukker for indskrivning
14.00 Velkomst v/Thor Loldrup, Formand for Storkreds Fyn

  1. Valg af dirigent
  2. Valg af stemmetællere og referent
  3. Bestyrelsens beretning
  4. Fremlæggelse af regnskab til godkendelse
  5. Behandling af forslag (vedtægter)
    
  6. Valg af forperson
  7. Valg til bestyrelsen og 3 prioriterede suppleanter
  8. Valg til Politisk Forum og 2 prioriterede suppleanter
  9. Valg af kandidat til Konfliktmæglingsråd
    
  10. Valg af kandidat til Ombudsråd
  11. Valg af revisor
  12. Eventuelt

Ca. kl.18.00 - Fællesspisning :fork_and_knife:
Ca. kl.19.00 - Fest med bl.a. live musik af Woldbys Brazillian Jazz :tada: :boom:

Nedenfor findes Kandidatlister og vedtægtsforslag. Vi gør opmærksom på at man gerne må møde op til både årsmøde og fest også uden tilmelding. Blot er der nu lukket for tilmelding til spisning.

Vel mødt - Vi glæder os meget til at se jer :slight_smile:

Mange grønne hilsener
Thor Loldrup
På vegne af Storkreds Fyns bestyrelse

Kandidatlister

Storkreds-bestyrelse

Genopstiller:

  • Bente Kjaer
  • Jacob Gram Gren
  • Mogens Nielsen
  • Per Roholt
  • Rolf Jackson
  • Lars Kristensen
  • Thor Loldrup

Vi har ikke modtaget nye kandidaturer i denne omgang - derfor vi påtænker at åbne listen for opstilling på dagen. Vi håber herved at kunne tiltrække nye frivillige, øge mangfoldigheden og at få friske kræfter ind i bestyrelsen. Så overvej meget gerne om dette kunne være noget for dig. Storkredsarbejdet kommer i fremtiden i store træk til at handle om at støtte og rådgive lokalforeningerne, planlægning af valg samt koordinering mellem lokalforeningerne, storkredsen og landssekretariatet. Du vil naturligvis blive klædt på til opgaven, men interesse for organisatorisk arbejde vil være en stor fordel. Du skal påregne i omegnen af et par timers indsats om ugen.

Politisk Forum

Genopstiller:

  • Rolf Jackson

Vi mangler mindst tre kandidater til dette vigtige forum, så også her påtænker vi at åbne for opstilling på dagen. Politisk Forum spiller en central rolle i forhold til politik-udviklingen i partiet, og derfor er dette forum temmelig betydningsfuldt. Bestyrelsen mener, at det er vigtigt, at vi har repræsentanter fra Fyn. Der skal bruges to repræsentanter og to suppleanter. Vær rar at overveje om det kunne have din interesse.- læs mere om Politisk Forum her: http://alternativet.dk/politisk-forum/

Nationalt konfliktmæglingsråd
(Ny instans i Alternativet)

  • Susanne Wich

Listen kan åbnes hvis årsmøde-deltagerne ønsker dette.

Ombudsråd
(Ny instans i Alternativet)

  • Rolf Jackson

Listen kan åbnes hvis årsmøde-deltagerne ønsker dette.

I Alternativets nationale vedtægter kan i læse mere om storkredse, politisk forum, ombudsråd og konfliktmæglingsråd - de findes her:

Vedtægter med storkredsbestyrelsens forslag til ændringer

Ændringsforslag står med fed og kursiv

**Kapitel 1 Indledning**		   

§ 1 Navn og Område
Stk. 1) Navnet på Storkredsforeningen er Alternativet Fyns Storkredsforening. Herefter omtalt som storkredsforeningen.
Stk. 2) Storkredsforeningen omfatter det geografiske område, der er fastlagt som Fyns Storkreds.

§ 2 Manifest
Stk. 1) Der er altid et alternativ!
Alternativet er en politisk idé om personlig frihed, social værdighed og levende, bæredygtige fællesskaber. Et håb. En drøm. En længsel efter mening, betydning og medmenneskelige relationer. Alternativet er et svar på det, der sker i verden i dag. Rundt om os. Med os. Alternativet er et opråb mod den kynisme, mangel på gavmildhed og hakken nedad, som trives i vores samfund.

Alternativet er et positivt modspil, En lyst til at komme med reelle og seriøse svar på den miljø- og ressourcekrise, kloden står midt i. En krise som for hver dag forværrer vores egne såvel som vores børn og børnebørns muligheder for et godt, rigt og meningsfuldt liv.

Alternativet er nysgerrighed efter at udvikle vores lokalsamfund, byer og nationer. Vi vil selv tage vare på økonomien og de demokratiske beslutninger. På vores arbejdspladser og i de lokalområder, hvor vores liv leves. Uden at miste det globale udsyn og ansvaret for at finde fælles løsninger sammen med vores naboer. Også dem, der bor på den anden side af kloden.

Alternativet er et samarbejde. Vi ved, at private virksomheder alene ikke kan løse problemerne. Det kan offentlige institutioner heller ikke. Og det kan NGO-bevægelserne heller ikke. Derfor skal vi opfinde helt nye koblinger og samarbejdsmodeller, hvor vi bruger det bedste fra det private, det offentlige og NGO’erne.

Alternativet er åbenhed efter at afprøve nye idéer og skabe løsninger, der virker. Alternativet er også tænksomhed. Efter at forstå komplekse sammenhænge og modstå fristelsen i forsimplede argumenter og behagelige illusioner.

Alternativet er mod til at se problemerne lige i øjnene. Men også mod på den fremtid, vi skal være fælles om. Alternativet er også humor. Uden humor ingen kreativitet. Uden kreativitet ingen gode idéer. Uden gode idéer ingen skaberkraft. Uden skaberkraft intet resultat.

Alternativet er allerede virkelighed. Rundt om på kloden bliver der lige nu skabt helt nye institutionstyper, virksomhedsformer og sociale netværk. Om det er i København, Seoul, Durban eller Rio. Enkeltvis synes de måske ikke af så meget, men tilsammen er der tale om en livskraftig global forandringsbølge.

Alternativet er for dig som kan mærke, at noget er sat i bevægelse. Som fornemmer, at noget nyt er ved at afløse det gamle. En anden måde at se demokrati, vækst, arbejdsliv, ansvar og livskvalitet på. Det er alternativet.

§ 3 Organisationskultur
Stk. 1) Alt arbejde i Alternativet skal foregå i overensstemmelse med Alternativets værdier: Empati, Mod, Gennemsigtighed, Ydmyghed, Humor, Generøsitet.
Stk. 2) Alternativet skal altid tilstræbe at leve op til 6 debatdogmer:

  1. Vi vil gøre opmærksom på både fordele og ulemper.
  2. Vi vil lytte mere, end vi vil tale, og vi vil møde vores politiske modstandere der, hvor de er.
  3. Vi vil fremhæve de værdier, som ligger bag vores argumenter.
  4. Vi vil indrømme, når vi ikke kan svare på et spørgsmål og indrømme, hvis vi har taget fejl.
  5. Vi vil være nysgerrige overfor alle dem, vi samtaler og debatterer med.
  6. Vi vil åbent og sagligt argumentere for, hvordan Alternativets politiske visioner kan nås.
    Stk. 3) Når der opstår en konflikt, forsøges den løst i mindelighed i den forening, hvori den udspiller sig. Konfliktmæglingsrådet kan efter skøn inddrages.

§ 4 Mangfoldighed
Stk. 1) Alternativet ønsker i alle sine fora og hvor partiet er repræsenteret, den bredest mulige sammensætning af medlemmer og kandidater. Der skal tilstræbes en spredning inden for eksempelvis geografi, etnicitet, køn, livserfaring, alder og faglighed.

**Kapitel 2 Storkredsforeningen**		   

§5 Storkredsforeningens formål
Stk. 1) Det er storkredsforeningens opgave at engagere og organisere medlemmerne, ved at støtte op om og igangsætte lokalforeninger og lokale initiativer, som arbejder hen imod Alternativets formål.

§ 6 Storkredsforeningens opgaver
Stk. 1) Storkredsforeningen arbejder med at understøtte aktiviteter og koordinering på tværs af lokalforeninger, samt med organisationsudvikling og implemente- ring af fælles initiativer i hele storkredsens område. Storkredsforeningen har ansvaret for at koordinere indsatsen i storkredsen forud for og i forbindelse med valg til kommunalbestyrelser, regionsråd, Folketing og Europaparlamentet.
Stk. 2) Hvor der ikke er en lokalforening udpeger storkredsbestyrelsen en kommune ansvarlig. Denne er ansvarlig for at sikre et minimum af medlemsaktiviteter og for at arbejde hen imod stiftelse af en lokalforening.

§ 7 Medlemmer af Storkredsforeningen
Stk. 1) Medlemmer af storkredsforeningen er alle de medlemmer af Alternativet, der har bopæl i storkredsen.
Stk. 2) Medlemskab forudsætter indbetaling af kontingent. Stemmeret opnår ved indbetaling af kontingent senest 14 dage før en given valghandling.
Stk. 3) Såfremt et medlem vedvarende modarbejder alternativet, kan den pågældende ekskluderes. Eksklusionsreglerne følger landsorganisationens.

§ 8 Storkredsforeningens ordinære årsmøde
Stk. 1) Storkredsforeningens øverste myndighed er årsmødet, der afholdes hvert år inden udgangen af september måned og indkaldes med mindst 6 ugers varsel.
Stk. 2) Alle medlemmer kan deltage på årsmødet. Alle fysisk fremmødte medlemmer har stemmeret jf. § 7 stk. 2
Stk. 3) Dagsorden for årsmødet skal som minimum indeholde:

  1. Valg af dirigent
  2. Valg af stemmetællere og referenter
  3. Bestyrelsens beretning for storkredsen
  4. Fremlæggelse af regnskab til godkendelse
  5. Rapportering fra medlemmer af råd og udvalg: Politisk Forum,
    Ombudsråd, Konfliktmæglingsråd.
  6. Behandling af forslag fra medlemmerne
  7. Valg til forperson
  8. Valg til bestyrelsen og 3 prioriterede suppleanter
  9. Valg til Politisk Forum, samt 2 suppleanter
  10. Valg af revisor
  11. Eventuelt
    Stk. 4) Forslag der ønskes behandlet på årsmødet, skal være fremsendt til bestyrelsen senest fire uger før mødets afholdelse.
    Stk. 5) Forslag der ønskes behandlet på årsmødet, skal være stillet af en gruppe på minimum 2 medlemmer af Storkredsen. Dette skal fungere som en demokratisk kvalificeringsproces.
    Stk. 6) Medlemmer, der ønsker at kandidere til valg på årsmødet, skal meddele deres kandidatur senest 2 uger før mødet. Årsmødet kan ved simpelt flertal dispensere fra dette krav.
    Stk. 7) Alle forslag udsendes til medlemmerne senest 2 uger før mødets afholdelse.

§ 9 Ekstraordinært årsmøde
Stk. 1) Ekstraordinært årsmøde indkaldes såfremt storkredsbestyrelsen eller flertallet af lokalforeningerne beslutter det.
Stk. 2) Indkaldelsen skal ske med minimum 4 ugers varsel. Bestyrelsen indkalder senest 4 uger efter at have modtaget begæring herom eller senest 4 uger efter beslutningen i bestyrelsen med angivelse.

§ 10 Storkredsforeningens bestyrelse
Stk. 1) Storkredsforeningen ledes af storkredsbestyrelse bestående af 7 eller 9 personer, deriblandt en forperson, næstforperson samt en kasserer. Ved årsmødet vælges forperson og 6 eller 8 menige medlemmer.
Stk. 2) Storkredsbestyrelsen konstituerer herefter sig selv med kasserer og næstforperson.
Stk. 3) Kandidater til alle andre politiske poster end Folketinget kan være medlem i bestyrelsen, men må ikke være forperson, næstforperson eller kasserer i et valgår. Folkevalgte til alle andre poster end Folketinget kan være medlem af bestyrelsen, man kan ikke bestride poster som forperson, næstforperson eller kasserer.
Stk. 3a) Bestemmelsen om begrænsninger for folketingskandidater og folketingsmedlemmer i storkredsbestyrelserne træder i kraft ved storkredsforeningernes næste ordinære årsmøde. Dette stk. udgår ved næste ordinære årsmøde.
Stk. 4) Bestyrelsen er beslutningsdygtig når minimum halvdelen af bestyrelsen er tilstede, fysisk, digitalt (online) eller ved fuldmagt, inklusiv enten forperson eller næstforperson.
Stk. 5) I tilfælde af stemmelighed ved afstemninger er forpersonens stemme afgørende.
Stk. 6) Storkredsbestyrelsen er ansvarlig for udarbejdelse og behandling af budget og regnskab for storkredsen.
Stk. 7) Storkredsbestyrelsen kan give ansvar til arbejdsgrupper og udvalg.
Stk. 8) Hvis forpersonen trækker sig fra storkredsbestyrelsen bliver næstforpersonen konstitueret som forperson. Den højeste rangerende suppleant indkaldes og bestyrelsen konstituerer sig selv med ny næstformand.

Kapitel 3 Valg af kandidater		   

§ 11 Tillidsvalgte
Stk. 1) Personer, der er medlem af en bestyrelse i en forening eller et stående udvalg fastlagt ved disse vedtægter eller er kandidater til eller medlem af byråd, regionsråd, Folketing eller Europaparlamentet for Alternativet må ikke være medlem af andre politiske partier. Alle omtalte personer forventes at arbejde i et fællesskab til Alternativets bedste.
Stk. 2) Kandidater til alle politiske hverv skal have været medlem af Alternativet i minimum 3 måneder ved det opstillingsmøde, hvor de vælges af medlemmerne.
Stk. 3) Kandidater til organisatoriske hverv er valgbare 14 dage efter kontingent er indbetalt.
Stk. 4) Alle tillidsvalgte i storkredsforeningen er valgt for ét år og kan genvælges.
Stk. 5) Folketingskandidater og valgte folketingsmedlemmer kan ikke sidde i bestyrelsen i storkredsforeningen.
Midlertidigt: Bestemmelsen om begrænsninger for folketingskandidater og folketingsmedlemmer i Storkredsbestyrelserne træder i kraft ved storkredsforeningens næste ordinære årsmøde. Denne bestemmelse udgår ved næste ordinære landmøde 2017.

§ 12 Kandidatudvalg
Stk. 1) Storkredsens kandidatudvalg består af ét bestyrelsesmedlem fra hver kommuneforening, samt tre medlemmer af storkredsens bestyrelse. Hvis en kommuneforening dækker flere opstillingskredse, kan de udpege øvrige medlemmer svarende til antallet af opstillingskredse under kommuneforeningen minus én. Kandidater til politiske hverv kan ikke sidde i kandidatudvalget.

Stk. 2) Kandidatudvalget skal koordinere kandidat- og opstillingsprocesserne i storkredsen med hensyn til folketingsvalg. Udvalget kan også gives opgaver relateret til regionsrådsvalg og europaparlamentsvalg. Storkredsens kandidatudvalg koordinerer i den forbindelse med de øvrige kandidatudvalg i Alternativet.
Stk. 3) Såfremt der ikke er oprettet en lokalforening, der dækker opstillingskredsen, kan den kommuneansvarlige i Storkredsen deltage i kandidatudvalget.

§ 13 Storkredsforeningens opstillingsmøde
Stk. 1) På et årligt opstillingsmøde afholdt i marts vælger eller genvælger storkredsforeningens medlemmer kandidater til Ombudsrådet, Konfliktmæglingsrådet samt kandidater til folketings-, regionsråds- og eventuelt også europaparlamentsvalget.
Stk. 1a) Som overgangsordning kan mødet, der skulle holdes i marts 2017, holdes på et tidligere tidspunkt. Kandidater, der vælges på dette møde er ikke på valg igen før marts 2018, med mindre det er meldt ud i forbindelse med valghandlingen.
Midlertidigt: Ved første Folketingsvalg efter folketingsvalget 2015, stiller Alternativet i hver Storkreds med mindst én nomineret kandidat. Dette stk. udgår ved næste ordinære landsmøde 2017.

Stk. 2 Storkredsforeningen kan indkalde til supplerende opstillingsmøder på foranledning af Kandidatudvalget. Allerede valgte kandidaters kandidaturer annulleres ikke når der afholdes et supplerende opstillingsmøde, med mindre mødet er indkaldt med det formål at stemme om en specifik allerede valgt kandidat.

Stk. 3 Storkredsforeningens kandidatudvalg er ansvarlig for afholdelse af storkredsens faste og supplerende opstillingsmøder sammen med storkredsbestyrelsen.

Stk. 4 Opstillingsmødet skal varsles med mindst seks ugers frist. Opstillingsgrundlaget for kandidaterne skal være afleveret til kandidatudvalget fire uger før opstillingsmødet afholdes, og sendes videre til medlemmerne senest to uger før mødet. Opstillingsmøder kan afholdes med kortere varsel i tilfælde af Folketingsvalg, dog med mindst to dages indkaldelsesfrist. I tilfælde af Folketingsvalg er fristen for aflevering af opstillingsgrundlag atten timer.

§ 14 Valg til Politisk Forum
Stk. 1) Storkredsforeningens medlemmer vælger ét medlem til Politisk Forum, samt én suppleant for denne person.
Stk. 2 a) Bestyrelsen udpeger fra sin midte ét fast medlem til Politisk Forum, samt en fast suppleant for denne, på sit konstituerende møde. Bestyrelsen kan ikke udpege forperson og næstforperson.
Stk. 2 b) Blandt de valgte bestyrelsesmedlemmer vælger medlemmerne ét medlem og én suppleant til Politisk Forum.
Stk. 3) Det medlem af Politisk Forum, som ikke også er medlem af Storkredsbestyrelsen, er forpligtet til at deltage i ét bestyrelsesmøde i kvartalet.

§ 15 Valg til Konfliktmæglingsrådet
Stk. 1) Storkredsens medlemmer vælger ét medlem til Konfliktmæglingsrådet på opstillingsmødet i marts. Det valgte medlem af Konfliktmæglingsrådet behøver ikke være medlem af Alternativet.
Stk. 2) Medlemmet af Konfliktmæglingsrådet skal have indsigt i og erfaring med konfliktmægling og konfliktløsning, og være indstillet på ikke at konfliktmægle i den storkreds, hvor personen er valgt.

§ 16 Opstillings af Regionsrådskandidater
Stk. 1) På et årligt opstillingsmøde vælger eller genvælger medlemmerne de kandidater, der opstilles for Storkredsforeningen til folketingsvalget.
Stk. 2) Hvor der er flere storkredse i en region opretter Storkredsen et fælles kandidatudvalg til at forestå afholdelse af opstillingsmødet.

§ 17 Opstilling af kandidater til Folketinget
Stk. 1) Storkredsens opstillingsmøde vælger eller genvælger de kandidater, der opstilles for storkredsforeningen til folketingsvalget.
Stk. 2) Alle valgbare medlemmer kan frit stille op som kandidater ved indsendelse af opstillingsgrundlag.
Stk. 3) Lokalforeninger kan på egne opstillingsmøder pege på kandidater, som de dermed giver deres anbefaling. Et sådan kandidatur skal sendes til Storkredsforeningens bestyrelse efter gældende frister.
Stk. 4) Storkredsforeningen kan maksimalt opstille så mange kandidater, som svarende til antallet af opstillingskredse i Storkredsen.
Stk. 5) efter indstilling(er) fra kandidatudvalget beslutter opstillingsmødet principper for opstillings af nominerede kandidater i Storkredsen.
Stk. 6) Såfremt Storkredsforeningen anvender spidskandidatur, skal kandidater også opstille særskilt som spidskandidater til Storkredsforeningens opstillingsmøde.
Stk. 7) Til folketingsvalget opstilles kandidater i alle storkredsens opstillingskredse. Storkredsforeningens kandidatudvalg kan dispensere herfor, men kun såfremt en kandidat ønsker det.

§ 18 Opstillings af kandidater til Europaparlamentsvalget
Stk. 1) På et årligt opstillingsmøde vælger Storkredsforeningen én kandidat til Europaparlamentsvalget.
Stk. 2) Opstilling af kandidater til Europaparlamentsvalget er en ret ikke en pligt.

§ 19 Afstemning og valg
Stk. 1) Valg af personer til tillidsposter, der rækker ud over det enkelte møde, skal altid ske skriftligt.
Stk. 2) Ved alle valg til et bestemt antal kandidater kan enhver stemmeberettiget medlem højst stemme på halvdelen af det antal kandidater, der skal vælges. Hvis et ulige antal kandidater skal vælges, rundes der op. Det enkelte medlem afgør selv, hvor mange stemmer det afgiver. Der kan kun afgives én stemme pr. kandidat.
Stk. 3) I tilfælde af stemmelighed på det yderste mandat i et forum, jf. stk. 2, skal der trækkes lod mellem de pågældende kandidater.
Stk. 4) Til valg uden et bestemt antal pladser, kan en kandidat anses for godkendt, såfremt denne har modtaget tilslutning fra mere end 50 % af de afgivne stemmer – inklusiv de blanke stemmer. Der kan afgives stemmer på alle kandidater og der kan kun afgives én stemme pr. kandidat.
Stk. 5) Folketingskandidater skal vælges efter stk. 4. Hvis der efter den pågældende valghandling er flere kandidater end opstillingskredse, foretages der valg efter stk. 2.
Stk. 6) En anden afstemningsform kan vedtages med mindst 2/3 flertal på mødet. Forslaget skal være udsendt 1 uge før mødets afholdelse.

Kapitel 4 Økonomi		   

§ 20 Tegning og økonomi
Stk. 1) Storkredsen tegnes af forpersonen og et medlem af Storkredsbestyrelsen, eller af den samlede Storkredsbestyrelse. Kan
Stk. 2) Storkredsbestyrelsen kan meddele yderligere prokura. Kan
Stk. 3) Regnskabsåret følger kalenderåret.
Stk. 4) Regnskabet revideres af valgt revisor ved årets udgang.
Stk. 5) Ved økonomiske årlige bidrag på 1.000 kr. eller mere offentliggøres bidragyderen og beløbet i regnskabet.

§ 21 Hæftelse
Stk. 1) Storkredsen hæfter alene med de midler, den har til rådighed. Foreningens medlemmer, herunder storkredsbestyrelsen, hæfter ikke personligt for foreningens forpligtelser og har ikke krav på nogen del af foreningens midler.

Kapitel 5 Øvrige bestemmelser		   

§ 22 Vedtægter og revision af vedtægter
Stk. 1) Storkredsforeningens vedtægter skal være i overensstemmelse med landsforeningens vedtægter.
Stk. 2) Ændringer i landsforeningens vedtægter eller i minimumsvedtægter for storkredsforeningerne, der er vedtaget på landsmødet, gælder for storkredsforeningen fra det tidspunkt de er vedtaget. Storkredsen er forpligtet til at indarbejde de relevante ændringer på sit førstkommende årsmøde efter landmødet.

Stk. 3) Ændringer i nærværende vedtægter kan ske på storkredsens årsmøde med 2/3 flertal.
Stk. 4) Øvrige ændringer af vedtægterne, der ikke er konsekvens af landsmødebeslutninger, træder i kraft når Hovedbestyrelsen har godkendt ændringerne.
Stk.5) Storkredsforeningen er underordnet Alternativets Landsforening, og dennes vedtægter har derfor forrang ved tvivlsspørgsmål eller vedrørende spørgsmål som ikke eksplicit er nævnt i nærværende vedtægter.
Stk. 6) I fald hovedbestyrelsen ikke kan godkende vedtægterne skal der indkaldes til ekstraordinært årsmøde.

§ 23 Opløsning
Stk. 1) Storkredsforeningen kan opløses såfremt det besluttes med 2/3 flertal på Storkredsens årsmøde.
Stk. 2) Ved opløsning af Storkredsforeningen overføres eventuel formue velgørenhed inden for Alternativets formål.