Årets sidste nyhedsbrev - forhåbentlig med videolinks denne gang

Kære medlem af Alternativet, Storkreds Sjælland.

Overskriften på dette nyhedsbrev må være ”Aktivisme” - vi har meget på hjerte og denne mail er derfor lang.

I slutningen af oktober holdt vi “Middag med Uffe” på Café Skema i Ringsted. Her var vi ca. 65 mennesker samlet som over et “grønt måltid” talte statsministerkandidatur, valgkamp og frivillighed. Sammen med Ruth, Georg og Christian stod Bine for maden, hvilket betød, at vi kunne holde udgifterne på et minimum. En yderst vellykket aften, men vi kan stadig bruge flere frivillige - se sidst i nyhedsbrevet.

Ud over aktivisme og valgkamp er status i bestyrelsen, er vi ved at være i mål med overdragelse af økonomien så Carsten omsider kan overtage det fulde ansvar. Bine bruger en del tid på samarbejdet med de øvrige storkredse og at gøre klar til, at storkredsene skal vælge hovedbestyrelsesmedlem til foråret, og som det ses herunder har Ida fortsat sin tur rundt til lokalforeningerne.

Hver dag kommer vi tættere og tættere på valget, og vi arbejder løbende på dette og meget andet i bestyrelsen, kandidatudvalget, lokalforeninger og naturligvis hver enkelt kandidat.

På sin tour rundt i storkredsen har Ida set lokalforeninger arbejde ihærdigt på at skabe en valgkamp, hvor Alternativet kan gøre sig synlig. Fokus i stort set alle lokalforeninger er at valgkampen skal være så bæredygtig som muligt. Det er lige fra det materiale, vi trykker flyers på, den mad der serveres til arrangementer, til de budskaber vi kommer med. Hele ideen med den grønne omstilling er ikke til at tage fejl af hos lokalforeningerne. Godt gået!

Et andet eksempel på et arrangement som vi i Storkreds Sjælland er stolte af, er Green Friday Give Away. Vores folketingskandidat Sascha Faxe, som i forbindelse med Black Friday, har lavet byttemarkeder som alternativ til forbrugsfest. Green Friday Give Away blev i år afholdt af Alternativets folketingskandidater landet over, og naturligvis blev ideen også fuldt op af kandidater fra Sjælland. Måske mødte du Carsten og Joan i Næstved eller Sascha i Roskilde?

Claus Jansson har været en stor del af lanceringen af bogen “De reformramte”. Læs mere på Claus’ Facebookside https://www.facebook.com/ClausJanssonAlternativet/

I den sydlige del af storkredsen har der været afholdt klimaaftener med film og debat og en klimamarch blev det også til.

Vores repræsentant for Politisk Forum, Ruth Johnsen, har fået den gode idé at storkredsens medlemmer skal have mulighed for at komme tættere på regeringsprogrammet. Derfor er vores spidskandidat, Rasmus Nordqvist, draget ud på en tour i Storkredsen, hvor han fortæller om regeringsprogrammet sammen med andre lokale kandidater. D. 03.12.18 var Rasmus, Claus Jansson og Sascha Faxe i Odsherred.

D. 07.01.19 kommer de til Roskilde, d. 04.02.19 kommer Rasmus og Claus til Vordingborg, d. 15.02.19 tager Rasmus og Peter Kjær til Ringsted og d. 13.03.19 runder Rasmus af i Slagelse med vores lokale folketingskandidat herfra - den økologiske fisker, Lars Birger Nielsen. Hold øje med tid og sted på https://alleos.alternativet.dk/ og hold øje med livestream på https://www.facebook.com/ .

Vores folketingskandidat fra Faxe-Stevns, Kirsten Kock, står i spidsen for en demonstration imod lovforslaget om tvangshåndtrykket. Dette finder sted d. 20.12.18 kl 10.00 foran Christiansborg.

For os giver tiltag som disse en bevidsthed om, at vi er en bevægelse. Vores mål er at sætte tanker i gang hos folk og ændre indefra og ud, og nedefra og op, som Uffe Elbæk ofte udtrykker.

I den forbindelse vil vi opfordre alle medlemmer til at tage kontakt til jeres lokalforeninger, og melde jer som frivillige i valgkampen. Kun med frivilliges hjælp kommer vi i mål. Al hjælp er meget velkommen - lige fra en time om ugen hvor du hjemmefra deler vores budskaber på Facebook, er ude og dele materiale ud og tale med vælgerne, til hjælp med at hænge plakater op. Hvis du har lyst, kan du også få ansvar for dine egne områder, og er du studerende, skriver vi gerne en anbefaling til dig efterfølgende, så du kan bruge det til dit CV. At være med i en valgkamp er en sjov oplevelse, hvor man mærker demokratiet helt inde under huden. Nogen vil mene, at selve valgdagen er en tand mere spændende, når man selv har været med til at bygge en valgkamp op. Du kan finde din lokalforening på https://alleos.alternativet.dk/ . Kom og vær med!

Til sidst til noget meget spændende. I dette nyhedsbrev får I muligheden for at tage et kig ind i Alternativets hjerte, Politisk Forum. Mød Ruth og Jakob som er storkredsens repræsentanter og hør dem fortælle om POFO. Ruth og Jacob modtager meget gerne ideer og tanker fra dig, som i sidste ende kan blive en del af Alternativets politik.

Ruth kan kontaktes på telefon : 30 54 14 10 og mail: ruth.johnsen@alternativet.dk

Jakob kan kontaktes på telefon : 42 55 10 80 og mail: langevraa@yahoo.com

Klik nedenstående links og se video 1 og 2 fra vores repræsentanter i Politisk Forum:

video 1:https://youtu.be/XUi2bCQjAVQ

Video 2:https://youtu.be/fdZbmrxSgkU

Til slut er her lidt billeder fra den aktivisme der har været rundt omkring i storkredsen siden sidste nyhedsbrev.

Rigtig god Jul og godt nytår, ønskes I af Storkredsbestyrelsen!

Grønne hilsener

Ida, Carsten og Bine