Alternativet bløder - Alternativet lever


Mange af jer er nok skuffede over Alternativet, som det har åbenbaret sig efter valget af Josephine Fock som politisk leder. Skeletterne er væltet ud af skabet. Det viser sig, at der har været magtkampe, fortielser og klikedannelser som i ethvert andet parti – at vi åbenbart ikke har været et hak bedre!

Hvad stiller vi nu op med vores idealer om empati, gennemsigtighed og reelt demokrati, når virkeligheden overhaler os indenom? Det kalder vitterligt på overvejelser omkring vores værdigrundlag og hvordan vi kommer videre.

Men der er også sket noget andet. Som om der er renset ud. Som om noget nyt pibler frem.

Der har landet over rejst sig en stemning af at ville stå sammen om at genrejse Alternativet, at genopbygge respekten, komme tilbage til værdier og manifest, komme ind til at være det parti, der hele tiden er et skridt foran med løsninger på tidens udfordringer. Det handler også om en ny organisering, eller det, mange kalder Alternativet 2.0.

Dertil vil vi føje ønsket om at komme tilbage til gejsten ved at genskabe den bevægelse, hvor alle kan mærke, at vi er med på en fælles rejse mod det bæredygtige menneskevenlige samfund.

Alternativet i Odsherred arbejder videre ad de spor, der allerede er lagt. Men trækker også lige vejret nu, i disse Coronatider.

Der er grund til at reflektere: værdier og omstilling

Hvad betyder værdierne for os? Hvordan kan de forankres bedre, så de afspejles i vores politik og i den måde vi arbejder sammen?

Og Corona:

Hvordan udviser vi samfundsssind? Har det noget at gøre med den omstilling, jorden er inde i?

Vi byder ind med et forslag, lige her og nu:

Sæt jer til at se filmen I Morgen, omtale og link ligger her i vores fb-gruppe:

om hvordan vi hver især kan være miljøbevidste og hjælpe med at vende udviklingen.

Og en opfordring: skriv jeres refleksioner og gode historier fra det daglige liv.

Skriv dem derinde i gruppen. Den hedder Alternativet Odsherreds medlemsgruppe.

Hvad gør vi lige nu:

Bestyrelsen har allerede udsat årsmødet og vender tilbage med en ny indkaldelse om tid og sted.

Vi har en aftale med Josephine Fock, vores nye politiske leder, om et møde med medlemmerne i Odsherred og Holbæk. Tidspunktet er aftalt til den 28. april kl. 19 , og vi forventer at mødet gennemføres online, sådan som Josephine skriver om det i sit nyhedsbrev den 24.3. Mere information om mødet følger

I bestyrelsen lægger vi op til, at vi skal opbygge en ny lokal organisering. Det kommer der oplæg om på et senere tidspunkt. Skriv gerne til os allerede nu, på odsherred@alternativet.dk, hvis du et bud på, hvilken rolle vores lokalafdeling skal påtage sig i den kommende tid – og hvordan vi sammen kan leve op til det.

:green_heart:
Bestyrelsen

1 Synes om