Dette er et civiliseret sted til offentlig debat

Vær venlig at behandle dette debatforum med den samme respekt som du ville behandle en offentlig park med. Vi er nemlig også en delt fællesskabsressource — et sted hvor man kan dele evner, viden og interesser gennem fortløbende samtaler.

Disse er ikke hårde og hurtige regler, men blot rådgivning til vores fællesskabs menneskelige overvejelser. Brug disse vejledninger til at holde dette et rent, oplyst sted til civiliseret offentlig diskurs.

Gør debatten bedre

Hjælp os med at gøre dette et fantastisk sted at debattere ved altid at forsøge at forbedre debatten på en eller anden måde, uanset hvor lille. Hvis du ikke er sikker på at dit indlæg vil bidrage med noget til debatten, så tænk eventuelt lidt længere over hvad det er du ønsker at sige og prøv igen senere.

De emner, der diskuteres her, betyder noget for os, og vi håber at du vil opføre dig som om de også betyder noget for dig. Respekter emnerne og de mennesker, der debatterer dem, selv hvis du er uenig i noget af det der bliver sagt.

En måde at forbedre debatten på, er ved at udforske de emner, der allerede er undervejs. Hvis du bruger lidt tid på at gennemse de emner, der allerede eksisterer, før du svarer eller starter dit eget, vil du afgjort have en større mulighed for at møde andre, som deler dine interesser.

Vær sympatisk, selv når du er uenig

Det kan være du ønsker at svare på noget du er uenig i. Det er fint, men husk at kritisere idéer, ikke mennesker. Undgå venligst det følgende:

 • At kalde andre navne.
 • Ad hominem-angreb.
 • At svare på et indlægs tone i stedet for dets egentlige indhold.
 • Refleksagtige selvmodsigelser.

Forsøg i stedet at komme med gennemtænkte modargumenter, som forbedrer samtalen.

Din deltagelse tæller

De samtaler som vi har her sætter tonen for alle. Hjælp os med at påvirke dette fællesskabs fremtid ved aktivt at vælge at engagere dig i de debatter, der gør dette forum til et interessant sted at være — og aktivt at undgå de, der ikke gør.

Vores forumsoftware indeholder værktøjer, som lader fællesskabet kollektivt identificere de bedste (og værste) bidrag: favoritter, bogmærker, likes, flag, svar, redigeringer osv. Brug disse værktøjer til at forbedre din egen oplevelse, samt alle andres.

Lad os forsøge at efterlade vores park bedre end vi fandt den.

Hvis du ser et problem så sæt et flag

Moderatorer har en speciel autoritet; de er ansvarlige for dette forum. Men det samme er du. Med din hjælp kan moderatorerne være facilitatorer for fællesskabet, og ikke blot være viceværter eller politi.

Når du ser dårlig opførsel så lad være med at svare på det. Det vil blot opmuntre til mere dårlig opførsel ved at anerkende det, det dræner din energi og spilder alles tid. Bare sæt et flag ved det. Hvis nok flag bliver sat, vil der blive reageret på det, enten automatisk eller ved en moderators intervention.

For at vedligeholde vores fællesskab forbeholder moderatorerne sig retten til at fjerne ethvert indhold eller enhver brugerkonto på et hvilket som helst givent tidspunkt. Moderatorerne får ikke forhåndsvist nye indlæg på nogen måde; moderatorerne og forummets operatører fraskriver sig derfor ansvaret for ethvert indhold, der lægges op af fællesskabet.

Vær altid høflig

Intet saboterer en sund samtale hurtigere end uhøflighed:

 • Vær høflig. Lad være med at skrive noget, som en anstændig person ville finde stødende, krænkende eller hadsk.
 • Hold det rent. Lad være med at skrive noget obskønt eller seksuelt eksplicit.
 • Respekter hinanden. Lad være med at chikanere eller forfølge andre, at udgive dig for at være nogen du ikke er, eller lække andres personlige oplysninger.
 • Respekter vores forum. Lad være med at skrive spam eller på anden måde bedrive hærværk på forummet.

Dette er ikke konkrete betingelser med præcise definitioner — lad venligst være med at gøre noget, der bare ligner en af disse ting. Hvis du er usikker så spørg dig selv hvordan du ville have det hvis dit indlæg blev vist på forsiden af Berlingske Tidende.

Dette er et offentligt forum, og søgemaskiner indekserer disse debatter. Hold sproget, henvisninger og billeder sikre for familie og venner.

Hold det ryddeligt

Forsøg venligst at gøre en indsats for at lægge ting de rette steder, så vi alle kan bruge mere tid på at debattere og mindre tid på at rydde op. Derfor:

 • Lad være med at starte et emne i en forkert kategori.
 • Lad være med at starte flere emner om den samme ting.
 • Lad være med at lave indlæg uden indhold.
 • Lad være med at afspore et emne ved at ændre det midt i debatten.
 • Lad være med at underskrive dine indlæg — alle indlæg har din profilinformation vedhæftet.

I stedet for at skrive et indlæg, der blot siger “+1” eller “Enig”, så brug Like-knappen. I stedet for at styre et eksisterende emne i en helt ny retning, så brug Svar som linket emne.

Bidrag kun med dine egne ting

Du må ikke bidrage med noget digitalt, som tilhører en anden, uden vedkommendes tilladelse. Du må ligeledes ikke komme med detaljerede beskrivelser af, links til, eller metoder til at stjæle andres intellektuelle ejendomsret (software, film, musik, billeder), eller til at bryde nogen anden gældende lovgivning.

Brugsbetingelser

Ja, jurasprog er kedeligt, men vi bliver nødt til at beskytte os selv – og derigennem dig og dine data – mod uvenlige folk. Vi har Brugsbetingelser, der beskriver dine (og vores) rettigheder og opførsel i relation til indhold, private oplysninger, og love. For at bruge denne tjeneste skal du acceptere vores Brugsbetingelser.

Debatdogmer

Hvis du bruger Dialog, skal du overholde vores debatdogmer.

 1. Jeg vil gøre opmærksom på både fordele og ulemper.
 2. Jeg vil lære mere, end jeg vil skrive, og jeg vil møde mine politiske modstandere der, hvor de er.
 3. Jeg vil fremhæve de værdier, som ligger bag mine argumenter.
 4. Jeg vil indrømme, når jeg ikke kan svare på et spørgsmål og indrømme, hvis jeg har taget fejl.
 5. Jeg vil være nysgerrige overfor alle dem, jeg samtaler og debatterer med.
 6. Jeg vil åbent og sagligt argumentere for, hvordan Alternativets politiske visioner kan nås.