Nyhedsbrev uge 37 / UFFE? / NYT ÅSTED / GÅ PÅ GADEN

ÅØ_nyhedsbrev_topgrafik

Nyhedsbrev uge 37 / 2022
delestreg

TogU

KÆRE ALLE
Som bekendt har vi inviteret de andre grønne partier ind i et samarbejde om at løfte den grønne fane i fælles flok frem gennem Folketingsvalget. Og nu har den første sagt ja tak til invitationen og det er vores gamle politiske leder Uffe Elbæk.

Han har sagt til Franciska og jeg, at han vil hjælpe til, der hvor han kan og på den måde, der er bedst for at Alternativet kan få et godt valg og en ny periode i Folketinget.

Franciska og jeg har taget imod ham med åbne arme. Det er aldrig for sent at gøre det rigtige og det synes jeg Uffe gør i den her situation, selvom det sikkert ikke har været let og selvom det stiller ham i en lidt udsat position.

Jeg er glad for at så mange ønsker ham velkommen hjem og jeg er sikker på, at han vil være en hjælp i forhold til at fortsætte vores repræsentation på Christiansborg.

Nu fortsætter forhandlingerne med Grøn alliance og jeg håber, at der snart kommer gode nyheder fra den front.

Torsten Gejl, MF, Å

ÅAA_nyhedsbrev_U213
ÅAA_nyhedsbrev_U214

delestreg

NYT "ÅSTED"
En anden stor nyhed er at vi nu råder over et officielt valgkontor/samlingssted/hæng-ud-sted. Og det endda meget centralt beliggende, midt i Aarhus C, nærmere betegnet Vestergade 69. Vi har igangsat rengøring og istandsættelse samt grøn Å-indretning.

Hvis du vil hjælpe, har ideer eller måske noget sjovt interiør du vil donere/udlåne, kontakt da Katrine Skov-Hansen. :email: katr.sh05@gmail.com

V69

delestreg

PÅ GADEN I MORGEN
Vi står på gaden igen på mandag. Vil du være med, måske bare en time eller to, er der altid plads til flere. Og det er ikke kun for kandidater. Der er brug for alle hænder – det er nu vi skal kæmpe vores sag. Kom frisk!

Vi står ved Magasin i Aarhus fra ca. kl. 15.
Kontakt Rasmus Rydahl for mere info.

:email: rasmus@nomade.dk

på gaden

delestreg

TROMMEGRUPPEN "DRUMS FOR LIFE"
Har du lyst til at styrke aktivismens stemme i Aarhus? Vil du være med til at skabe stemning og liv ved vigtige demonstrationer? Så meld dig til dette nye initiativ “Drums for Life”. Der er trommer klar til et gadeband og initiativtager Carsten Borup inviterer interesserede til en prøvesession. Kontakt Carsten Borup hvis du vil være med eller bare er nysgerrig på at høre mere. (Du behøver ikke at være medlem af Alternativet for at deltage).

Op på stikkerne!

:iphone: 20 80 69 00
:email:carsten.borup.alternativet@gmail.com

ÅAA_nyhedsbrev_U215DET SKER : AKTIVITETER

delestreg

VI CYKLER FOR KLIMAET
21. september / Vælg selv stedet
Arrangeret af Cyklistforbundet og VI CYKLER TIL ARBEJDE

Cyklistforbundet inviterer dig til sammen med os at fejre cyklen og dens mange gevinster for klimaet. Prik til dine kollegaer, din familie, dine venner og kør med, når vi 21. september cykler for klimaet.

SÅDAN GØR DU:

  1. Ta’ cyklen lige så meget, som du kan den dag. Lad bilen stå - ta’ cyklen til arbejde, skole, venner, til biografen, ud på date, til sport. Selvom vi cykler hver for sig, så gør vi en forskel sammen!
  2. Del et foto af din cykeltur og din cykelglæde på din Instagram / din Facebook med #ViCyklerForKlimaet
    Vis din familie og venner, hvor dejlig en hverdag med cyklen kan se ud.
  3. Er din arbejdsplads optaget af at bidrage til en mere klimavenlig hverdag - så er det oplagt, at I som arbejdsplads cykler med den 21. september.

Læs mere på www.cyklistforbundet.dk/klimaet
Gå til Facebook-eventsiden >

ÅAA_nyhedsbrev_U217

til_sidst

delestreg

FIK DU SET?
14. september afholdte Alternativet pressemøde ude på Margretheholms Havn. Franciska, Torsten og Cristina gjorde det super godt og var alle var knivskarpe. Nåede du ikke at se det?

Se pressemødet på DR her >

pressemøde

delestreg

FOLK FRA BL.A. ALTERNATIVET BAG NY BOG

I juni udkom “På vejen mod et balancesamfund”, som er en hybrid af forskellige bidrag, essays, boguddrag, politiske indlæg, billeder, sangtekster og et enkelt interview. Bogen er inspireret af og står i gæld til Alternativets “Love is in the air”, som kom i 2015, men har et noget anderledes udtryk. For nogle uger siden fik bogen en rigtig god lektørudtalelse. Bogens tema er selvfølgelig, at en seriøs bæredygtig omstilling af samfundet er en nødvendighed, hvis vi skal nå et balancesamfund.

Men vejene til det er mange. Det gælder både undervisningen i folkeskolen, det gælder vores forhold til dannelse, frihed og fællesskab. Skal BNP skiftes ud som styringsredskab? Hvordan inkluderer samfundet handicappede? Hvordan kan man overhovedet tænke bæredygtigt, hvis man er opfyldt af en stresset hverdag med familie og børn? Er borgerløn den vigtige forudsætning? Har folkekirken mon også en rolle i klimakampen?Alle disse væsentlige spørgsmål får en vinkel i denne bog, der har bidrag af folk, både indenfor og udenfor Alternativet.

Den kan tilmed bruges som både praktisk og filosofisk inspiration, og kan (snart) lånes på biblioteker over hele landet, hvis man ikke vil købe den selv.

Se mere og køb bogen her: www.flerevedmere.dk

nybog

delestreg

HAR DU ET GODT INDSLAG?
Vil du gerne have dit alternativistiske initiativ, event eller noget helt tredje med i vores næste nyhedsbrev? Så send meget gerne en mail til Martin Chemnitz Frederiksen med info om dit ønskede indslag. Vi ser frem til at høre fra jer!

:email: martin@martinchemnitz.dk

delestreg

Grønne hilsner
Storkreds Østjylland / Alternativet Aarhus

ÅAA_nyhedsbrev_U2116

ÅAA_nyhedsbrev_U2115