Valgkamp - Demokratisk problem

Kære alle
Det var skønt i går at se mange af mine partifæller til det streamede ekstraordinære møde og få sat ansigt på flere af kandidaterne til formandsposten og sågar endda at høre nogle af kandidaternes stemme.

Alternativet kan altså noget - noget anderledes - nemlig få os med, der har udfordringer inkluderet, så vi også får en stemme. Det sætte jeg stor pris på.

Det er bæredygtigt at digitalisere sådan et møde, fordi alle, også os med spinkle skuldre får håb om at problemstillinger rykker, når vi står sammen og så yder vi hver især alt det vi kan, med de kræfter, vi nu engang har.

Afstemningen faldt ikke ud som jeg havde tænkt og det er helt ok. Flertallet var overvældende. Min bekymring var og er at valgkampen vil komme til at foregå på det udemokratiske sociale medie Facebook. “Prove me wrong”!

Selv er jeg først for kort tid siden begyndt at debattere på dette sociale medie AlleOs. Jeg blev opfordret, fordi jeg havde henvendt mig til Alternativets sekretariat. Vi har et glimrende medie her. Glimrende.

Vi er way foran med digitalisering i Alternativet og dermed få medlemmerne demokratisk inddraget. Jeg er så stolt af det.

Kære venner lad valgkampen foregå her på dette sociale medie, så jeg også har en demokratisk chance for at lære mine valgbare kandidater at kende. Lad os fortsat gøre en forskel. En forskel så vi har en eksistensberettigelse - en forskel så vi forbliver synlige, anderledes og derfor ikke til at komme uden om.

Kærlige grønne hilsner

7 Likes

I forbindelse med valg af ny leder bør vi se på vores problem i Alternativet

Problemet er, at Alternativet ingen idé har, og at man derfor ikke kan beskrive Å ideologisk…

Uha, hvad betyder det så?

Ja, en idé er et begreb, som Platon introducerede, og det betyder i sin enkelthed, at man har en slags ”arkitekttegning”, som man skaber sin virkelighed ud fra. Ideer, deres opståen og sammenhæng beskriver man ved hjælp af videnskaben om ideer, nemlig ideologien.

Fx: Partierne Venstre og LA er liberale, dvs. at de har den idé, at markedet løser alle problemer, og at staten skal sikre vores individuelle rettigheder. Partierne NB, DF, Stram Kurs, C og, kunne man hævde, S er nationalister, dvs. at de har den idé, at fædrelandet kommer først, og at alle problemer løses ved at lukke grænserne.

Eksemplerne er meget forenklede, men problemet er, at har man ingen idé, så vil ens bestræbelser være tilfældige vildskud i alle retninger. Joh, og hvad skal folk så stemme på?

I forbindelse med valget af den nye forperson, så mener jeg, at vi skal se tilbage til partiets stiftelse: Her var planen, at partiet var ”tomt”, og at medlemmerne sammen skulle definere politikken. Meget sjovt, ja, men Å er blevet et sammenrend af folk med mange forskellige ideer samt af folk, der ikke ved, hvad en idé er, og det er en svaghed.

Tro mig, fremtiden tilhører dem, der kan realisere Utopia, og det kræver, at man kender sin egen idé. Ideen hedder humanisme, altruisme, eksistentialisme, kommunisme, fællesskabsisme eller ”vi-isme”, og det skal være Å’s idé, retningslinje, princip og den ”arkitekttegning”, som Å skal skabe samfundet ud fra.

Eller, hvad? Er Å et anarkistisk, et nationalsocialistisk eller et liberalt parti, eller er vi bare en samling båthorn?

Jo, og hvis man ingen idé har, så har man heller ingen visioner, men er blot pragmatiker, dvs. en person, der løser opgaverne, når de dukke op foran ens næse. Ergo, dette valg af forperson er vores ideologisk bevidstgørelse!

5 Likes

Jeg har ikke noget imod at det foregår begge steder. Det gør også at jeg holder øje med, hvem der er aktive her. Er man ikke aktiv her, kan man ikke regne med at få min stemme.

2 Likes

Min Fredagslæsning - Sådan Stine :muscle:

https://www.djoef.dk//-/media/documents/djoef/t/techdk_rapport_2_demokrati_a4_1119_final.ashx