Hvor er aktiviteten i Alternativet?

Til orientering: Alle medlemmer er medlem af AlleOs – det er vores medlemssystem :slight_smile:

Thomas, sådan er det da ikke set udefra. Vi kan kun se dem, der opretter sig personligt.

@Jorgen_Finnemann Jeg er oprettet på alleos og er ikke blevet kontaktet, men det forventede jeg heller ikke. Jeg har forstillet mig at deltage aktivt online, men som sagt så kan jeg ikke se hvor det sker. Jeg havde tænkt at se mødereferater og ideer blive debatteret online :slight_smile:

Alt bruger input linker fra AlleOs til Dialog, det var sådan jeg fandt dialog igennem AlleOs. Men jeg ser ikke nogen kommunikation ud over events på AlleOs?

Men du kan ikke kommentere på events? Eller sige at du deltager på events? Og der findes pt. kun 2 events i København, og der er meget kort horisont på begge events. Er der nogen planer for Maj?

Det lyder meget ærgeligt, det vil da give meget værdi at snakke til sine partimedlemmer? Ellers er alt kommunikation spredt ud på hver politiker facebook side? Det virker lidt som egoitisk umiddelbart.

Jeg havde faktisk den ide at hvis jeg meldte mig ind i Alternativet ville jeg blive næsten overfaldet af opmærksomhed og kram så det ville være svært at undgå :green_heart::sweat_smile: sådan havde jeg synet set udefra, men jeg er positiv over de tilbagemedlinger her på tråden, det giver da lidt ideen tilbage!

4 Likes

Kevin og Thomas:

Kevins profil er ikke synlig på AlleOs - og jeg ér logget ind. Kan I løse det?

Kevin:

Vedr Kalender, så fjern alle hak, så er der nemmere at se, hvad der er.

Du kan også deltage i aktiviteter udenfor Kbh.

Eller du kan melde dig som frivillig i valgkampen her:

https://alternativet.dk/

Det er her fokus er p.t.

1 Like

Nej, der er “privat” kommunikation på AlleOs.

Hvis events kræver tilmelding, så kan man tilmelde sig. Men ellers, nej.

Mit indtryk er, at vælger-kommunikation prioriteres over medlems-kommunikation, når det handler om politiske hverv. Jeg kunne godt ønske mig, at de ikke var sådan og at specielt andre tillidsvalgte var her mere.

4 Likes

Nej, men det kan Kevin selv, hvis han vil :wink:

1 Like

Nu er min profil medlem offentlig :slight_smile:

Det burde have været et spørgsmål, jeg vidste ikke noget om det

@Christine Tak for at du kiggede, var slet ikke klar over det!

2 Likes

Thomas, får nye medlemmer ikke en opfordring om at oprette sig på alleos?

Thomas, får nye medlemmer ikke en opfordring om at oprette sig på alleos?

Alle er oprettet på AlleOs. Nye medlemmer får information om dette i en mail. Ved første login bliver der også opfordret til at tage stilling til privatliv og udfylde sin profil.

Profilen behøver jo ikke nødvendigvis være offentlig – man kan, som mange gør, også bare vælge at være synlig for andre medlemmer. Det vigtigste, mener jeg, er at udfylde interesser og kompetencer. På dén måde får man mere information og kan findes, når der er brug for ens kompetencer.

1 Like

så tror jeg bare, at der er en del, der aldrig når til første login. Det kunne indbygges en gang imellem i kvitteringen for betaling. Jeg savner at kunne orientere mig mere om Lokalforeningens profil, hvem er der egentlig. Især nu, hvor jeg er flyttet til en ny kommine (Odsherred), og fortsat tænker i en buttom up bevægelse (efter et års pause pga flytningen).

2 Likes

Så vidt jeg kan se, er der flere nyindmeldte, som aldrig logger ind første gang. Man indser ikke betydningen af AlleOs, før nogen introducerer en til det.

Vi mangler “startpakker” til nye medlemmer. Gerne nationalt udviklede. København har (haft?) introduktionskurser. I Københavns Omegn (KOS) har vi været så overbebyrdede med arbejde, at vi ikke har haft tid / kræfter til at udvikle dem. Trods ønske og intentioner herom.

Som storkreds har vi i KOS ikke i tilstrækkeligt omfang haft ressourcer tilbage til at hjælpe lokalforeningerne efter KV17, hvor mange var drænede for energi.

Storkredsene har i mine øjne været sat i en slags mellemleder-rolle - (mis-?)brugt som arbejdskraft for HB - og overrulet i det, som burde være vores kompetencer - uden så meget at skulle have sagt. Set fra min side som bestyrelsesmedlem i KOS har dette kostet og koster os ufattelig meget arbejde, spildt arbejde og spildtid.

Vi i KOS’s bestyrelse bliver hele tiden ført væk fra det nedefra og op - arbejde, som vi ønsker og burde kunne varetage:

Topstyringen fra HB stjæler vores ressourcer og saboterer vores arbejde og medlemsdemokrati. Det går over medlemspleje og støtte til lokalforeninger og valgkamp.

Her og nu er vi nødt til at fokusere på det forestående valg. (Døgnet har kun 24 timer).

Men efter valget har vi forhåbentlig en lang valgfri periode. Der bør medlemspleje og medlemsdemokrati efter min opfattelse skulle have første prioritet. Der er en hel del her, der bør samles op på.

3 Likes

Spændende og vigtige erfaringer, Christine. Lad os tale buttom up efter valget. Og måske til landsmødet. Der er en spændende workshop, og jeg vil starte en proces i Odsherred efter sommerferien:

Jeg er optaget af at skabe en Buttom Up bevægelse med udgangspunkt i de 90 Lokalforeninger.
Det er lokalforeningerne, der kan og skal binde parti og bevægelse sammen som en enhed.
Det er lokalforeningerne, der skal opsamle impulser, skabe netværk, inspirere og skabe.
jeg kalder mine tanker “Alternativet version 2”. der er lidt mere på min profil på alleos.

I øvrigt har partiet pr. 1. maj ansat Erla i en stilling som “Medarbejder til politisk koordinering og forvaltning” - stillingen handler om samarbejde mellem lokalforeningerne.

2 Likes

Jeg er folketingskandidat for Å og vi har et nationalt forum på Facebook, som kun er for folketingskandidater. Jeg er også med i et forum for kandidater for Å i min storkreds. Jeg har min egen politikerside, og min private side på Facebook (du må gerne finde mig :slight_smile: Derudover har alle lokalforeninger deres facebooksider. Tjek kalender i AlleOs for at se, hvad der sker i dit område (vi prøver at poste begivenheder der). Der er også mange begivenheder (de fleste) som har en ‘begivenhed’ på facebook. Lige nu, op til er valg, så er der STOR aktivitet alle steder. Og der er STOR brug for din hjælp, hvis du ahr lyst. Find din lokalkreds og din storkreds og meld dig som aktiv. Så får du hurtigt fornemmelse af, hvad der sker. Meld dig som aktiv her: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSew8R9259qa8uQzadAN0uzH1ov5UHRiJS7_0wsqzSvVWA37Ug/viewform

God valgkamp og velkommen til Alternativet! Det fedeste parti (vi har lige haft det mest fantastiske Landsmøde).

Meld dig til alle de Å-lokalforeninger du kan overskue på facebook, for at støtte op. Det giver en fornemmelse af, hvad der sker rundt omkring i landet.

Der foregår også politiksnak på twitter og udveksling på Instagram. Blot opret en profil, så sker det helt af sig selv at du kommer i kontakt med andre Å-medlemmer .-)

Måske ses vi!

Kh. Line Aaen

1 Like

Helt enig…

Hvor pokker er den “Alternative-tænketank”?

“Dialog” og “AlleOs” er jo et superbe værktøjer for partiet, til at se kompetencer og finde talenter!!!

Men bliver de brugt ???

2 Likes

@Line_Aaen Hej Line, tusind tak for det rigtige fine svar.

Jeg har måske også fundet den liste over grupper som burde være mere synlig. Her kan man finde links til de facebook grupper hvor al aktivitetet er.

Facebook er bare ikke for mig et godt medie til at danne bund en god organisation. Man har intet kontrol ( og privacy som jeg ikke engang selv er obsessive omkring, ligger hos en amerikansk virksomhed).

Notifikationer kan man ikke styre og vælger facebook at lukker grupperne har man mistet alt sit indhold!

Desuden kan man ikke rigtig søge i facebook indhold, så der er ikke noget information til dem som kommer efter.

@anon43776125 Jeg syntes det er rigtig gode værktøjer som selvfølgelig altid kan gøres bedre (hvad kan ikke det), men det er en rigtig god gro bund.


Er det ideen at man skal spamme alle facebook grupper hvis man vil have en dialog på tværs af alle storkredse som det er nu, sådan som folk bruger medier i alternativet?

3 Likes

Man skal ikke spamme. Man kan ved at være tilmeldt en gruppe følge opslag på siden. Man behøver ikke at skive opslag selv. Men kan skive private beskeder til enkeltpersoner. Behøver ikke skive til alle.

1 Like

Her i Nordjylland har vi forskellige teams, hvor vi snakker på kryds og tværs af kredsen. Og det forgår her på alle os

1 Like

Se lige dette om de POFO - Politisk Forum - strategimøder, som foregår lige nu:

1 Like

Som medlem finder jeg det meget uheldigt, skuffende og opsigtsvækkende, at Alternativets ledelse (beslutningstagere) ikke selv bruger det medie på alternativet.dk, som de i sin tid har oprettet, til at vi medlemmer kan bidrage aktivt og komme med politiske forslag osv.
Det er lidt at gøre grin med os og vores (spildte?) tid på at skrive disse forslag… og støtte hinanden i samme.

Jeg troede rent faktisk at Alternativet var et alternativt parti, som lyttede mere til sine medlemmer end andre partier. Men jeg er desværre ved at være lidt i tvivl.
Umiddelbart virker det som om det kun er medlemmerne, som lytter mere til hinanden - uden om ledelsen… Håber virkelig jeg har uret?

2 Likes

En af de ting der fik mig til at melde mig ind i alternativet var målet om at skabe en ny involverende politisk kultur. Synes denne tråd beskriver godt, hvor lidt involverende kulturen i alternativet er blevet. Håber vi kan ændre på det og lykkes med at involvere medlemmerne mere.

1 Like